Primarul PNL Corbu Constantin mai candidează un mandat. El ne prezintă Grădiștea astăzi. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Este greu să găsești la Primăria Grădiștea pe ing. Corbu Constantin. Munca sa de primar presupune ca zilnic să fie pe teren acolo unde cele 22 proiecte sunt către stadiul de finalizare. Nu a fost ușor ca să obțină finanțare, să obțină avizele și autorizațiile necesare lucrărilor, dar cu o echipă tânără a Primăriei, cu specialiști devotați dezvoltării comunei totul a fost posibil. Proiectele primarului liberal Corbu Constantin nu sunt pe hârtie ci ele sunt realități pe care cetățenii le văd cu ochiul liber, lucruri care îl recomandă pe actualul primar să mai candideze un mandat, deși multe investiții vor fi finalizate înainte de Alegerile locale din luna iunie. Forța de muncă este mare parte formată de tinerii din localitate. Pentru că primarul Corbu are dorința de a le crea condiții tinerilor a început cu proiecte de reabilitare și modernizare a școlilor, grădiniței, un stadion modern, un cămin cultural adevărat, cu străzi și parcuri.

Corbu a aplicat pe diferite proiecte și câștigat finanțarea de la guvern prin proiecte PNDL efectuând reabilitarea și modernizarea școlii cu clasele V – VII Rasa, a grădiniței cu program normal Cunești, modernizarea gospodăriei de apă și potabilizare în Cunești și Bogata. Modernizarea străzilor se află în derulare, pe multe fiind aplicat piatră în vederea asfaltării. Rețeaua de iluminat a fost reabilitată cu corpuri de iluminat modern, economic cu LED. Multe proiecte sunt realizate prin CNI. Este vorba de reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea căminului cultural din Grădiștea, construirea unui sediu nou la Primărie cu parter și etaj, construirea unui pod nou în Grădiștea, a unei săli de sport școlare în Cunești.

Corbu nu s-a oprit aici, pentru că în Grădiștea se va amenaja și înființa un târg general. Străzile ni se prezintă curate, majoritatea fiind asfaltate sau pietruite în vederea asfaltării. Un sistem de supraveghere video este racordat la echipamente instalate în locația Căminului Cultural. Investițiile primăriei Grădiștea sunt de amploare și destinate tinerilor. Ele privesc realizarea unui teren de minifotbal cu gazon sintetic, vestiare, împrejmuire și iluminat, extinderea pistei pentru cicliști în Grădiștea, amenajarea de refugii pentru autobuze și transportul școlar, amplasarea de copertine de protecție în Grădiștea și Cunești. Primăria a achiziționat peste 3000 trandafiri pe care i-a donat proprietarilor pentru a-și amenaja zonele verzi din fața caselor, unde a plantat și va mai planta arbuști ornamentali lângă cei existenți. Amenajerea unui parc verde în Rasa și a unui stadion modern în Grădiștea sunt proiecte de care locuitorii se bucură. Tinerii de aici se mândresc cu echipa de fotbal care se clasează printre primele 8, echipă în care cca 70% din ei activează.

Cele mai importante proiecte ale lui Corbu Constantin se referă la introducerea rețelei de gaze naturale în localitate dar mai ales la modernizarea drumurilor pentru care prin PNDR are disponibil  5420454 ron. Corbu nu s-a oprit doar aici și înființează un drum agricol în Grădiștea, cu o lungime de 1,2 km.tot prin PNDR în valoare  5388446 ron. Calitatea vieții cetățenilor este importantă pentru Corbu și de aceea un alt proiect important este tot prin PNDR de modernizare a gospodăriei de apă și de înființare a stației de apă în sat Grădiștea, dar și de înființare a unei rețele de canalizare cu stație de epurare. Modernizarea străzilor cu înveliș asfaltic realizată prin PNDL II are alocat 8457485 ron.

Descoperim un primar preocupat care apreciază pe locuitorii săi și pentru care se implică pentru a le realiza condiții din ce în ce mai bune de locuit dar și pentru copiii acestora. Descoperim un om înconjurat de proiecte adresate oamenilor. Pentru că important este ceea ce va lăsa pentru aceștia la sfârșitul fiecărui mandat de primar, Corbu va mai candida. Sprijinit de oameni, Corbu prezintă astăzi o comună fruntașă între localitățile județului Călărași, ne prezintă o localitate unde mulți călărășeni s-ar muta, pentru o viață mai bună.