Nicolae Bălcescu: primarul Giurea Constantin se pensionează după 6 mandate de primar. Iată ce lasă în urmă…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Primarul Giurea Constantin are șase mandate de primar la Primăria com. Nicolae Bălcescu. Giurea Constantin: Începând din 1996 sunt primarul localității Nicolae Bălcescu. Realizările din comună sunt cele care se văd. Toți ar vrea să vadă mai mult și mai bine, negândindu-se la posibilitățile financiare, la contribuția cetățenilor prin taxele și impozitele locale ale celor cca. 1800 roluri fiscale. În 1996 am fost rugat să vin ca primar. Atunci eram director la Agromec Sărulești. În localitate nu exista nici măcar drumul județean de acces. DJ 305 a fost asfaltat în decursul mai multor ani iar pentru a realiza aceasta am fost nevoit să trec pe la mai multe partide. Nu am fost traseist, ci am fost interesat să aduc o cale de comunicare în această localitate. Am fost supărat pentru aprecierile unor oameni politici cum ar fi și Răducu Filipescu care a afirmat că am fi comuna părăsită, comuna din mijlocul câmpului… Am fost vitregiți de soartă pentru că am fost desființați în 1989. După Revoluție, comuna s-a reînființat. De atunci a trebuit să vedem ce putem face pentru satul Paicu, care inițial trebuia desființat, sat constituit din cca. 30 case dispersate. Avem obligații pentru satul Fântâna Doamnei, un sat îmbătrânit, cu oameni ce au lucrat la CAP, locuitori cu venit foarte mic. Încă de la venirea mea ca primar am aplicat pe un proiect guvernamental pentru pietruirea drumurilor din Paicu și Fântâna Doamnei. A urmat PNDS, un proiect pentru cele 20 localități din județul Călărași, prin care noi am pietruit 12 km de drumuri, rămânând o parte importantă pe care am finalizat-o cu ajutorul Consiliului Județean. Dacă în 1996 noroiul și apa intrau în multe curți și case acum, și cu ajutorul Consiliului Județean toate străzile sunt pietruite, fiind practicabile pentru utilitățile locale. În condițiile în care avem 1800 poziții de rol fiscal și 3000 hectare de teren, niciodată nu am reușit să colectăm mai mult de 60% din taxe. VIDEO

Giurea Constantin: Primul interes ca primar a fost orientarea mea pentru funcționarea școlii din Nicolae Bălcescu. S-au făcut investiții pentru schimbarea geamurilor, instalația electrică, iar anul trecut 200 000 lei au fost folosiți pentru reabilitarea interioarelor. Am văzut critica celor ce doresc mai mult sau mai bine. Înțeleg acest aspect, dar nu am fost consultați de cetățeni privind cum ar dori să dezvoltăm această localitate. Îmi pare foarte rău pentru că din 1996 am funcționat cu număr restrâns de funcționari. Fiind născut și crescut aici, și eu mi-aș fi dorit asfalt, o apă mai bună, o canalizare…însă colectivul meu nu s-a putut implica. De aceasta îmi fac o critică. Totuși m-am implicat și asfaltul de la Lehliu sat a fost adus până la Fântâna Doamnei. Anul trecut, prin Consiliul Județean am reușit să mai asfaltăm 2 km. către Gurbănești, locație unde acum se lucrează. Odată cu pietruirea nu mai există vreo stradă cu noroi. Am adus până acum peste 800 tone de piatră…Aceasta a fost impusă de salubritatea localității, de accesul autospecialelor REBU.

Primarul Giurea prezintă o realizare a sa și Consiliului local: amenajarea la un nou cartier pentru locuințe…

În 1996 nu exista iluminat public. Firele la Fântâna Doamnei erau agățate cu pietre, cu tobe de eșapament. Instalația era dezastruoasă. Prin intervențiile mele s-a făcut reabilitare totală în locaități. Anul trecut prin proiect guvernamental fiecare stâlp are iluminat public cu LED după normele europene. Nu suferim din cauza iluminatului public. Mai mult am instalat un sistem modern de supraveghere video care ne permite să observăm toate neregulile și să intervenim acolo unde trebuiesc remediate problemele. Cetățenii plătesc 10 lei pentru iluminatul public, și își aduc și ei aportul…spune primarul Giurea

În legătură cu alimentarea cu apă sunt nemulțumit cum administrează această asociație intercomunitară serviciile către populație. Am depus proiect pentru canalizare acum mulți ani. Mi se putea aproba de Ministerul Dezvoltării dar cu condiția de a-l realiza pe jumătate din drumuri. Nu am fost de acord pentru că drumurile erau deja pietruite și aceasta ar fi însemnat distrugerea lor. Nu am mai putut dezvolta acest proiect pentru că presupunea ca fiecare sat să aibe peste 1000 locuitori. Așa că am dat apa spre administrare Ecoaqua. Aceasta nu a făcut nimic pentru potabilizarea apei sau dezvoltarea rețelei. Sunt nemulțumit de aceasta.Avem 2 puțuri forate. Unul la 50 metri cu apa potabilă și altul la 150 metri cu apa conținând mult sulf. Ne interesează un proiect pentru dezvoltarea unei rețele proprii de alimentare cu apă. Viceprimarul Dănilă mi-a comunicat că se poate realiza printr-un proiect disponibil de 5 mil. euro în parteneriat cu Județul Călărași. Trebuie să rezolvăm această problemă care acum depinde de această asociație…arată primarul Giurea Constantin.

Primăria Nicolae Bălcescu a finalizat 2 parcuri/ locuri de joacă pentru copii

Privind criticile ce mi se aduc de către un contracandidat…Gara este administrată de CFR. Acum 2 ani am realizat cu sprijinul a 2 consilieri un adăpost, pentru că peronul gării s-a mutat undeva în câmp spre o barieră. Nu este o stație ci un adăpost. Lucrarea s-a realizat după bunul plac al unui cetățean, care a dărâmat și a făcut cum a vrut. Vă pot demonstra cum am realizat stațiile de către Primărie și ce a putut el să facă. Nu a avut nici un fel de autorizație, nici nu a discutat cu mine. Sunt om deschis discuție. Nu se poate intra și construi pe o proprietate fie ea și publică fără a vorbi cu administratorul acesteia, respectiv cu primarul. Tot ce s-a realizat s-a făcut prin abuz. Am sesizat Poliția. Mai mult pe SICAP era o procedură de achiziție în derulare pentru construirea unui adăpost acolo. De ce nu s-a aplicat legal? întreabă primarul Giurea Constantin. Avem o conducere a Primăriei, un Consiliu local. Nimeni nu a respins vreo propunere din partea nimănui. Acel adăpost s-a făcut printr-un exces de zel spune primarul Giurea în timp ce viceprimarul Dănilă apreciază aceasta drept un comportament infracțional care trebuie sancționat penal prin cercetări penale…continuă primarul Giurea.

Viceprimarul Dănilă arată unul dintre cele 3 stații de autobuz realizate legal în localitate spre deosebire de Ilie Lascu care a realizat una de capul lui…

Giurea Constantin: Privind cimitirul acum câțiva ani am suplimentat cu 3000 metri. Preotul din localitate cu care am discutat pentru întreținerea cimitirului a apelat la acest întreprinzător, contracandidat…al meu. Acesta a făcut curat și a mutat gunoiul din cimitir la marginea acestuia. Și-a pus și un afiș că acel cimitir este amenajat de el la intrare, dar și un tomberon metalic…Trebuia să știm și noi. Noi am fost cei care am pietruit drumul până la cimitir. Contracandidatul a mai pus afișe la un teren concesionat unui cetățean care a pretins că a făcut o echipă de fotbal.

Viceprimarul Dănilă prezintă locația unde s-au realizat 87 locuri de casă pentru tineri

Timpul meu s-a cam dus. Am o vârstă…Nu voi candida. Doresc ca lumea să înțeleagă că am fost preocupat. A proceda scoțând lumea din case spunând că eu nu sunt bun nu este corect. Nu consider că cetățenii trebuiesc momiți chiar acum când ne confruntăm cu o pandemie. Nu avem acum timpul de campanie electorală. Indiferent care va fi conducerea primăriei noi am continuat cu unele realizări. Avem la intrare în sat 7 hectare de teren unde sunt 87 cărți funciare pentru locuri de case tinerilor căsătoriți. Alături de pietruirea în întregime și iluminatul public, realizarea de cărți funciare pentru toate străzile din localitate, avem un proiect de asfaltare pentru 5 străzi și un altul pentru reabilitare  cartier tineri.

Locuințe realizate de tineri în Nicolae Bălcescu

Am realizat condiții pentru tinerii noștri, care sunt viitorul comunei. Am vrut să reabilităm fosta grădiniță dar aceasta a fost câștigată prin Instanță de un cetățean care a fost împroprietărit de fosta Comisie.Școala de la Fântâna Doamnei, prin ședința Consiliului local s-a stabilit să fie conservată, adică 300 mil. lei vechi, pentru că acolo nu mai poate funcționa nimic. Copiii sunt aduși la Bălcescu. Școala s-a degradat anul trecut ca urmare a unei furtuni. Pagube au fost și la Bălcescu, dar le-am reparat. La Fântâna Doamnei vrem să-i dăm o altă utilitate…Acea școală este închisă de 4 ani, nu sunt copii pentru a o putea frecventa…

Giurea Constantin: Cea mai bună colaborare a fost cu viceprimarul Dănilă. Vreau să-i mulțumesc pentru faptul că a reușit să obțină ordinul prefectului pentru o suprafață foarte mare de teren. Am realizat cadastrarea încheiat. Plata redevenței este greu de realizat din cauza secetei. Nu am putut realiza executări silite – spune primarul indicând că într-o democrație legea și regulile trebuiesc respectate. Giurea nu se va muta din comună și va fi alături de cetățeni, ajutând pe fiecare după cum se va putea…