Virgil Dumbravă propune soluții pentru plata corectă a facturilor la Ecoaqua în mun. Călărași. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Consilierul județean Virgil Dumbravă/ PRO România  a interpelat Consiliul Județean care este acționar majoritar al Ecoaqua pentru a se reglementa aspecte ce țin de prețul mare al apei și pierderile din rețea. Dumbravă a cerut punctual răspunsuri, astfel: De ce acel coeficient de repartiție al pierderilor de cca 56% din rețeaua de apă este repartizat consumatorilor în funcție de numărul acestora…

 VIDEO interpelare în Consiliul Județean

Care este prevederea legală care denumește coeficientul de repartiție? Cum sunt denumite contoarele individuale astfel încât Ecoaqua le consideră repartitoare. Dumbravă vrea să știe cât și cum se justifică pierderile din rețea… El mai vrea să știe dacă s-au realizat lucrările de alimentare din puțurile forate, dacă apa este potabilă sau se poate trata. La fel el a cerut să i se spună dacă prin CL8 s-a cuprins și racordurile la blocuri, pentru că are informația că nu s-a realizat aceasta…

Ce soluții are consilierul județean Virgil Dumbravă pentru plata corectă a facturilor de apă din mun. Călărași pentru Ecoaqua? 

Foarte simplu. Instalația de apă care alimentează fiecare apartament va trebui reorientată pe casa scării sau alt traseu și contoarele individuale de apă se vor monta imediat lângă contorul general care măsoară consumul de pe o scară a blocului de exemplu. Costurile ar fi undeva de 500 – 1000 lei și se pot suporta de către compania care furnizează serviciul. Acel coeficient de repartiție a pierderilor trebuie să dispară din facturile călărășenilor spune Dumbravă. El așteaptă răspunsuri publice în ședința de Consiliu Județean ce va urma de la conducerea societății Ecoaqua.

Vom prezenta informarea Ecoaqua dar și soluțiile găsite de consilierii județeni ( CJ fiind acționarul majoritar al Ecoaqua Călărași)