Virgil Dumbravă/ PRO ROMÂNIA cere acordarea de stimulente nu numai pentru medici ci și pentru asistenți. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Trecerea pe Ordinea de zi a acordării de stimulente pentru medici a produs în ședința de Consiliu local intervenția consilierului județean PRO ROMÂNIA, Virgil Dumbravă. În expunerea sa el a arătat că nu numai medicii au nevoie de stimulente în exercitarea actului medical ci și restul personalului medical, indicând categoria asistenților medicali care concură și aceștia la buna desfășurare a activităților din Spitalul Județean Călărași. El a fost susținut de colegul său Răzvan Meseșeanu care a solicitat lui Bogdan Mihai ca să preinte situația încadrărilor acoperite și descoperite, precum și dacă există o strategie de a aduce medici în Călărași prin adrese la facultățile de medicină prin care să se informeze de ce condiții ar putea beneficia aceștia la Călărași. A arătat că de această informare este importantă decizia de venire în Călărași a medicilor.

În răspunsul său, administratorul public Bogdan Mihai a indicat faptul că stimularea salarială se referă la decontul navetei medicilor care nu au aici locuințe vizavi de faptul că asistenții medicali nu au această problemă.S-a subliniat efortul de a se construi două blocuri de locuințe pentru personalul medical și specialiști și preocuparea permanentă a echipei Vasile Iliuță de a identifica medici pentru specialitățile deficitare pentru a fi încadrați. Bogdan a arătat interesul medicilor de a veni la Călărași vizavi de alte județe care oferă două salarii pentru medicii care sunt încadrați. Munca de medic la Călărași presupune multă muncă raportat la 8000 – 9000 lei net al unui medic rezident. Virgil Dumbravă a intervenit și a indicat ca fiind pertinentă ideea de a se deconta transportul tuturor medicilor. Bogdan Mihai a indicat că nu este posibil raportat la o lege emisă de minunatul nostru parlament. El a indicat că s-a identificat o altă variantă în funcție de performanța individuală și calitatea actului medical.

Iliuță a intervenit minut 12 indicând că 2 medici tineri de la Călărași au plecat la Slobozia. A indicat eforturile de a se construi alte 34 apartamente specialiștilor județului. Este vorba de 1000 lei/ medic adică 50000 lei / lună adică 600 000 lei/ an pentru a completa din veniturile medicilor.

 VIDEO

Liviu Vîrtejanu/ PSD a cerut o evaluare a salariilor medicilor la ora actuală. El a arătat că se fac discriminări în rândulmedicilor, indicând că se alocă bani doar pentru SJU Călărași. Vârtejanu a indicat că Bogdan Mihai a avut evaluări pentru fiecare medic, ceea ce se impune și pentru ca acesta să ocupe funcția de administrator public.

VIDEO 

Actul medical, calitatea acestuia au fost o prioritate pentru Bogdan Mihai încă de le venirea sa  în echipa Vasile Iliuță și preluarea de atribuții la Spitalul județean dar și spitalele din județ din administrarea C.J. Lucrurile bune nu s-au produs ușor. Ne amintim de etapele grele din pandemie și de realizarea unui Call Center modern, a unei săli de așteptare moderne la intrare în Ambulatoriu, a unor spații pentru a deservi situațiile de urgență. Proiectul realizării unei noi aripi a Spitalului Județean, consolidarea și anveloparea celui existent, realizarea unei parcări, modernizarea spitalului Săpunari dar și a celui de Pneumotfiziologie au fost susținute concret cu încadrarea de medici specaliști.