Virgil Dumbravă/ PRO România a făcut o analiză a anului 2019: Totul în mun. Călărași arată ca un șantier neterminat. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Administrația locală în 2019 a fost criticată în termeni duri de Virgil Dumbravă… Nu pot să fac o apreciere pozitivă a anului. Totul a evoluat în direcția negativă. Spațiile verzi s-au diminuat dând locul la betoane, orașul nu este îngrijit. Văd o Piață Big extrem de mizerabilă.Îi obligam să spele pavajul care acum este plin de mizerie. Spațiile verzi sunt pline de costrei. Nu știu de ce administrația nu vede iarba asta… În 2012 an desființat shaormeriile din Piață. Acum au revenit. În Piață se vând chiloți. Spații verzi au fost ocupate de chioscuri ce vând chiloți, iar în spate sunt folosite ca WC. Stropirea și contorizarea apei de pe scuar nu funcționează.În loc să se realizeze parcări intre blocuri ele s-au realizat in locul spațiului verde de pe str Titulescu. Canalizările nu sunt funcționale. Pe str Grivița s-a distrus iluminatul public ca să fie realizat subteran pe alți bani. E vorba de un proiect prost realizat. Nu e posibil ca iluminatul pietonal să ilumineze și iluminatul stradal. Piața Mare s-a transformat într-o grămadă de moloz. Nu poți demola ceva și să aștepți bani ca să pui la loc altceva. Este și cazul fostului cinema Victoria dar și Orizont. Indolența unor funcționari publici a dus la degradarea acestor clădiri.

Actul administrativ din Primărie a scăzut foarte mult. Personalul are salarii foarte mari de 60 – 100 milioane/ lună. În ciuda acestui fapt, unii nu își fac treaba. Unii sunt profesioniști la direcția taxe si impozite, dezvoltare, arhitectul șef – unde vezi expertiza lor. Dar sunt și multe exemple negative…Personal am făcut o cerere și am așteptat să primesc răspuns. Peste 2 luni nu am primit nimic…Nu este normal să fii tratat cu dispreț. Câți ca mine au fost tratați așa? Știți ce aș face? Anul viitor nu aș mai plăti astfel de funcționari. Impozitul meu  îl voi plăti mai puțin și voi sancționa pe cei ce nu își fac treaba. Încurajez și pe alții să facă asta. Trebuie realizat un Audit de personal. Unii salariați nu știu ce rost au acolo…Trebuie să învățăm de la alte Primării. În ultimii 4 ani nu s-a mers bine…a explicat Dumbravă, arătând că nimeni nu mișcă în front, prin dezbatere de proiecte în fața primarului. Avem datorii bancare imense acumulate pe 12 ani. Avem rate, impozite și penalități de plată. Avem o problemă dacă avem datorii…Acestea trebuiau realizate prin consultare publică, a spus el indicînd proiecte de asfaltare de la Roseți sau Independența unde investiția s-a realizat pe banii guvernului sau fonduri europene. El a analizat numărul mare de funcționari din Primăria Călărași ce se ocupă de proiecte, care sunt doar pe hârtie…Disconfortul urban pentru a trăi civilizat trebuia stablit de administrație prin contracte. El trebuia să controleze pe constructor, să facă lucrări de bună calitate, să micșoreze termenele de execuție…Nu cred că există control…Împrumuturile vor avea efect negativ. Banii vor ajunge doar la bănci și nu pentru lucrările din municipiu. Unde a fost consultarea publică?

Dumbravă a făcut și o analiză a anului sportiv local al fotbalului, futsalului, handbalului. Nu există rezultate fără finanțare. Ar trebui să ne canaizăm pe ceva anume nu pentru toate…Către performanță…El a descris investiția către tineri dînd exemplul boxului călărășean format de frații Anghel într-un fost punct termic reabilitat. A descris medaliile aduse de ei. Dumbravă a descris pozitiv activitățile culturale desfășurate de CJCC sub indrumarea CJ. El a transmis la sfârșit de interviu un mesaj călărășenilor.