Virgil Dumbravă despre lucrările din municipiu și despre situația creată la Școala Gimnazială Carol I. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Fostul viceprimar Virgil Dumbravă condamnă lucrările nelegale efectuate în mun. Călărași de-a lungul vremii. Este vorba de sute de construcții care trebuiesc inventariate și obligate să intre în legalitate. Totodată cei ce le-au edificat trebuie să plătească impozite locale, care să fie folosite de Primărie la refacerea infrastructruii sau realizare de parcări. Virgil Dumbravă a dat exemplul construcțiilor nelegale din parc Dumbrava, din zona Jirlău, pădure Călărași unde nimeni nu a inventariat suprafețele de teren.

Construirea a doar 117 locuri de parcare în acest an de Primărie acolo de unde au ridicat garaje este nesemnificativă față de cerințele din municipiu, mai ales în zonele unor Instituții publice unde cetățenii nu găsesc loc de parcare. Trebuiesc găsite soluții subterane în acest scop. 

Virgil Dumbravă apreciază generozitatea Alinei Naghi și Companiei Aldis de a sponsoriza lucrări la școala gimnazială Carol I, dar Primăria și Direcția de Cultură trebuiau să o sprijine înainte de începerea lucrărilor pentru eliberarea Autorizațiilor de construire. Nu se poate crede că aparatul unui primar nu funcționează și nu vede că s-au început lucrări vizavi de birourile lor, că se aduc materiale de construcție și utilaje la o clădire administrată de Primărie. Nu se poate ascunde că o clădire este insalubră și necesită intervenție urgentă.  Dumbravă consideră drept o păcăleală a doamnei Naghi, o femeie care merită tot  respectul Comunității pentru toate lucrurile bune făcute oamenilor săraci, nevoiași și amărîți. Este inadmisibil să aduci un întreprinzător sponsor al unor lucrări de utilitate publică în astfel de situație – a declarat Dumbravă.

Totodată el a inventariat că Primăria Călărași nu a finalizat nimic din promisiunile primarului. Piața Mare, Piața Big, Centrul Civic, Cinema Victoria, străzile Grivița și Titulescu sunt un exemplu al neputinței dar mai ales unde banii publici sunt folosiți altfel decît este normal – a rezultat din descrierile detaliate ale fostului viceprimar ce a prezentat detaliat fiecare situație. El a arătat că viziunea proiectantului de a realiza parcări în mijlocul străzii Titulescu nu este normală, acestea trebuind a fi realizate în spatele blocurilor. La fel, amenajările tip garduri, grilaje, cotețe sau grătare de orice fel trebuiesc ridicate și realizate ceva standardizat. Persoanele ce îngrijesc zonele verzi din fața blocurilor trebuiesc scutite de impozite. Nu se poate să asistăm la buruiană și costrei înalt de 2 metri pe bdul Cuza Vodă recent reabilitat. Ce fac funcționarii din Primărie, nu observă cum arată orașul? întreabă Dumbravă.

Un interviu care merită vizionat.