Virgil Dumbravă descrie haosul din mun. Călărași și administrația locală la începutul iernii…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Virgil Dumbravă fost viceprimar în 2 mandate a abordat în cadrul emisiunii subiecte:

1/Cum se prezintă orașul nostru la începerea iernii, asigurarea măsurilor pentru deszăpezire, împotriva viscolului sau pericolelor create de iarnă? Este pregătită Primăria cu utilaje, stocuri de soluții și sare pentru deszăpezire…Virgil Dumbravă a descris ce rămâne pe străzi în primăvară după aruncarea stocurilor de sare în amestec cu noroiul specific dezvoltării urbane. Curățarea canalizărilor în primăvară se poate evita folosind soluții și spume saline, folosite în alte orașe.

2/Ce părere aveți despre străzile din municipiu unde lucrările au fost abandonate, ex Grivița sau Titulescu…Lucrările au fost întrerupte electoral după alegeri. Străzile trebuiau terminate pe tronsoane până la începerea primei zăpezi. Administrația publică a avut ca scop doar câștigarea alegerilor. Constructorul nu este de capul lui. Are un contract și un grafic de execuție de respectat. Ar trebui să vedem că se lucrează…dar nu vedem asta…a spus fostul viceprimar

3/ Cum se execută controlul lucrărilor în alte localități este simplu…Dumbravă a spus ce trebuie făcut. Câștigătorii lucrărilor trebuie să fie trași la răspundere de Primărie…pot fi penalizați. Nu sancțiunea este important ci de a-l obliga să respecte graficele și elimina disconfortul, micșorat cât mai mult…spune Dumbravă. El a reamintit de acele gropi de pe bdul Titulescu și de crearea unei parcări publice direct între 2 benzi de circulație frecvent circulate…El a descris anormalitatea proiectului și riscurile ca pietonii să fie victime ale multor accidente folosind acea parcare de pe bdul Titulescu.

4/Parcările trebuiesc continuate în spatele blocurilor. Am realizat acolo iluminat, putem realiza și supraveghere video. Asta trebuie făcut. Trotuarele distruse de pe Grivița și Titulescu este permisă de Primărie. Lumea suportă noroiul și gropile. Este anormal…se concluzionează. La ora actuală aș orienta principalele investiții tot către drumuri. Trebuiesc terminate lucrările din cartierul Mircea Vodă. După acesta se trece la alt cartier…de la periferie la centru…și nu haotic așa cum se realizează acum. Primarul nu trebuie să vadă dacă s-a măturat strada. El trebuie să sancționeze pe subordonații și serviciile de inspecție și control care nu își fac treaba. Mulți nu își fac treaba. Exemplu iluminatul public întrerupt 2 zile. Ceva inadmisibil… Nu există comunicare și nu se iau măsuri. Asta nu este corect…a spus fostul viceprimar Virgil Dumbravă

5/ Patinoarul a fost reamplasat tot în parcarea publică a Primăriei. Nu a fost ascultat consilierul PSD Ariciu care acum 1 an a cerut realizarea alimentării electrice subteran si nu printr-un parapet montat pe șosea. Patinoarul se putea amplasa în parc Dumbrava în fața scenei. Era un loc ideal și pentru comerț. Sau chiar pe platforma din fața sălii Barbu Știrbei. Este o prostie alimentarea prin acel parapet care creează disconfort… Soluții există…dar nu se pricep să le ia. Dumbravă a dat ex mun Sibiu cu brazi, lumini, căsuțe create de diferite primării între care se creează competiția de a-și vinde sau prezenta produsele tradiționale.

6/Activitatea președintelui Vasile Iliuță în acest an este marcată de disensiuni între CJ și Primăria Călărași. Puteau face ceva frumos împreună  acolo în centrul municipiului. Am văzut în Rep. Moldova lucruri frumoase. Căsuțele tradiționale cu plăcinte, mâncare sau premii la care beneficiarul direct era cetățeanul. Se putea vedea interiorul românesc sau specificul mâncărurilor ori băuturilor românești…Să învățăm și de la alții… să învețe și alții de la noi….