Virgil Dumbravă denunță distrugerea mun.Călărași

You must need to login..!

Embed Code

Virgil Dumbravă: Investițiile în mandatul actual al primarului Drăgulin sunt o mare problemă. În mod normal o Primărie ar trebui să ajute și călărășenii și mediul de afaceri din Călărași. Cei care trăiesc în Călărași, plătesc taxe și impozite aici…angajează oameni de aici, atunci și PĂrimăria ar trebui să se îndrepte către acești oameni să-i ajute. Cum ar putea să-i ajute? Legea permite asta. Sub un anumit prag valoric, ca lucrări să poată fi încredințate firmelor din Călărași. Din cat am văzut și analizat, acest lucru nu s-a întamplat. Sincer…mă întristează acest lucru. Trebuiie să ajutăm cat putem, în modul legal…firmele din Călărași. Avem capabilitate de a produce de exemplu aceste borduri și ar trebui să ne îndreptăm către aceste firme, dacă legea o permite. 

Am sesizat cateva lucruri negative în ultima perioadă și vreau să am o reacție…Solicit primarului să se implice vizavi de investiții nefinalizate. Una este la fostul liceu Nicolae Bălcescu, la liecul Danbius, Școala Mihai Viteazul. Este vorba de o investiție de o jumătate de milion de euro, care este practic abandonată. Investiția s-a realizat pentru producerea energiei electrice și apei calde folosind energia solară prin panouri fotovoltaice și instalații solare. Sunt extrem de dezamăgit că Primăria a lăsat în paragină această investiție, și pe această cale îl rog pe primarul mun. Călărași Daniel Drăgulin să intervină imediat pentru că această investiție trebuie menținută în funcțiune, fiiind benefică pentru școlile din municipiu. Numai cea de pe acoperișul fostului liceu Bălcescu, fosta locașie a liceului Știrbei ar trebui să producă 30 kw pe zi. Aceasta putea acoperi consumul de energie electrică al unui liceu de exemplu. Sau se poate acoperi iluminatul exterior la liceul agricol de exemplu, și aduce economii la bugetul local.

Îi spun dlui primar că producand energie electrică acolo se produc bani…Conform normelor europene, Primaria mun. Calarasi, ca UAT, trebuie să ajungă să consume energie verde. Iată că avem o instalație care este lăsată în paragină, care nu produce, dar care a r putea să producă procente din energia pe care Primăria Călărași ar putea să o consume…Primăria și-a permis să se lipsească de anumite sume de bani pe care le-ar fi putut caștiga…Nu cred că cineva din Primărie a luat hotărarea ca să se lipsească de acești bani…Cred că este o neglijență. Este o mare neglijență. Și pentru asta îl rog pe domnul primar să repare lucrurile…

Privind lucrările la infrastructura din mun. Călărași mă îngrijorează și vreau să iau atitudine de vizavi de ceea ce văd pe b-dul Nicolae Titulescu. Dacă cetățenii în varstă numai se uită la betonul care este spart pe bulevard, vor vedea că acel beton este vanăt. Acolo este un beton de foarte bună calitate, o marcă deosebită. Îmi pun întrebarea…cine a luat hotărarea ca să fie spart acest beton? Să distrugă acest beton…să distrugă această stradă…Arncăm la gunoi ceea ce s-a făcut bun? Ce anume punem în loc? Punem piatră, balastru și cine știe ce strat de beton? Este o ciudățenie să distrugi o șosea cu beton de foarte bună calitate, și să pui alt beton…

Văd că pe această stradă de va face un iluminat prin instalarea a 42 stalpi. Păi l-am făcut și este corespunzător, conf. normativelor, și avem un iluminat superior. Unde să mai punem alți 42 stalpi. Ori proiectantul nu a fost pe teren, ori a vrut să dea o valoare mai mare de prtoiect. Dar să faci un iluminat paralel…este o prostie. Posibil să asigure iluminat în zona de faleză către Cornișei, dar acolo sunt 2 stalpi cu 2 corpuri pe fiecare. Văd că se vor monta 163 băncuțe…pe 940 metri. Pe o stradă cu școala nr 5, licee, o stradă îngustă. Nu am văzut că se va lărgi. Să montăm acolo băncuțe…înseamnă să invităm elevii să se odihnească acolo în timpul orelor de program…Nici în parcul central nu avem atatea bănci. Dacă strada are 800 metri și se montează 3000 metri de borduri, înseamnă că acestea nu sunt numai pentru stradă. Banuiesc că diferența pot fi pentru amenajarea vreunui parc…Părerea mea este că investiția asta va crea mari probleme dacă acest bulevard nu se va lărgi. Aglomerația de la anumite ore este o problemă, mai ales la intersecția cu bdul Republicii. Trebuie făcut de mult o semaforizare. A fost cuprinsă în mandatul meu, cand eram presedinte al comisiei de circulație. Am luat această hotarare pt a monta la scoala 5 la Agneza si la 5 Calarasi. Banii au fost în bugetul Primăriei dar banuiesc că Primăria nu a mai dorit. Dacă nu vom largi această stradă nu facem nimic. Abia după aceasta vorbim de băncuțe…La nivel de Primărie există un studiu de trafic de care ar trebui să se țină cont. Analizand aceasta rezultă că bulevardul trebuie lărgit cu cel puțin o bandă, să aibă 4 benzi…Cetățenii ar trebui să aibe parcări în spatrele blocurilor și nu pe bulevard. Dar în spatele blocurilor sunt grădini. Le-am făcut iluminat. Să le facem supraveghere video, iar pe bulevard acesta lărgit pe 4 benzi…Asta este soluția. Să montăm semafoare, sau să realizăm un sens giratoriu. Aduc aminte de sensul giratoriu la intrarea in municipiu dinspre Slobozia. Am achiziționat balizele acelea din plastic pentru a monta acel sens, pentru a obișnui pe cetățeni, și realiza apoi un sens giratoriu. Acum este o debandadă totală… Am aprobat aceste lucruri. După ce am plecat de la Primărie aceasta nu s-a mai dorit…

Legat de Cinema Victoria, există un proiect. A avut o arhitectură impresionantă. Am căutat să pregătim un proiect să accesăm fonduri, și să îl redăm orașului așa cum a fost. A revenit la municipalitate. Sper ca cei care vor urma în mandatul următor să-i redea înfățișarea…Primăria trebuie să reabiliteze clădirea. Să acceseze fonduri…Legat de piața Centrală…nu poți demola ceva fără să pui ceva în loc. Nu am văzut la proiectul de buget pe 2019 bani pentru această piață. Ori au interese cu aceasta ori au făcut o mare prostie. Trebuie să avem proiect demolare, de execuție, finanțare și apoi începută demolarea.

Trebuie să fim în pas cu vremea. Știu că estu un proiect pentru modernizarea Centrului Vechi. Acesta a stagnat…Acesta prevede modernizarea cu terase, ceainărie, cafenele, bere…Trebuie să înțelegem că acolo locuiesc familii de persoane varstnice…Să amplasăm acolo terase cu muzică…gălăgie fără a consulta locatarii nu  este oportun. Să o transform într-o zonă zgomotoasă mi se pare o prostie…Amenajarea de astfel de terase trebuie făcută într-o zonă în care se pretează Nu pot duce tineretul din parcul central între blocurile acelea și să creez disconfort celor obișnuiți cu liniștea. Putem prelungi parcul dendrologic, să amenajăm alt parc, să amenajăm terenuri de tenis…o bază sportivă…Lucrurile astea am putea să le facem. La Primărie lipsește ceva. Ori oamenii sunt extrem de ocupați și mai puțin se gandesc la problemele cetățenilor ori atat pot…