Virgil Dumbravă cere măsuri eficiente Primăriei Călărași în starea de urgență. Iată care…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Virgil Dumbravă a comentat că este destul de grav lipsa testărilor cetățenilor din municipiul Călărași în contextul venirii a foarte mulți români, unii făcând declarații false. În Călărași sunt mulți purtători de CoronaVirus dar aceștia nu pot fi dovediți pentru că au dat declarații false…Găsirea de fonduri pentru achiziționarea de teste trebuia făcută de la început, nu acum în toiul pandemiei. Nu trebuia așteptat atâta timp pentru testarea populației. Nu este o problemă de natură politică ci de sănătate a cetățenilor din municipiul nostru. Este posibil ca atunci când vor veni aceste teste să constatăm că avem plin de CoronaVirus tot municipiul. Activitățile pe care Primăria trebuie să le facă privind dezinfecția, am observat că în Călărași circulă o mașină, iar în spatele ei, o persoană echipată cu un furtun împrăștia o substanță pe stradă. Sincer nu este cazul ca în această situație de urgență să aruncăm banii pe fereastră. Nu vii cu un furtun cu un jet…practic se aruncau niște bani. În loc să cheltuim bani aiurea trebuia achiziționat un atomizor, care împrăștie peste tot…Am văzut că se aplicau soluții pe copaci în loc de bănci, gărdulețe, jocuri pentru copii, acolo unde se intră în contact. E clar că nu este în regulă. Se spune că se folosește acea substanță bazată pe clor…Păi dacă mergi în urma acestei acțiuni nu se observă…nu se simte mirosul. Trebuie să nu avem suspiciunea că se dă cu apă…Trebuie să fim foarte serioși și să facem treaba cum trebuie cu soluții și echipamente care trebuiesc folosite. Am văzut mașini care stropeau doar mijlocul străzii, fără miros de clor sau substanțe.

Părerea mea este ca Primăria să canalizeze sume importante în zona aceasta pentru a face acțiuni care să se vadă și cu un rezultat bun. Ar trebui ca inspectorii Primăriei să urmărească în permanență și să se verifice conformitatea substanței aplicate. Nu aș vrea ca să cred că se folosește apă în loc de substanțe…Poliția, Jandarmeria au acționat eficient Îi observ cînd mă deplasez. Este normal să fim disciplinați în ceea ce facem. Din nefericire acum 2 zile am observat 2 căruțe a cîte 15 persoane ce adunau fier vechi. Nu i-a văzut nimeni. În stațiile de autobuz este o problemă, oamenii stau aglomerați fără a se proteja. Rolul Poliței locale trebuie să se vadă pe teren pentru a le explica riscurile. Primăria ar trebui să facă un efort pentru achiziționarea de măști și mănuși. Nu este ilegal ca să se implice pentru a achiziționa aceste echipamente în situația de urgență. Acestea trebuie distribuite în  oraș pe zone și străzi. Suntem o comunitate. Avem fabrici de confecții pe raza mun Călărași. Trebuia să le comandăm și să le plătim aici la fabricile noastre. Nu este greu…Este altceva. Asta ar trebui aplicat la nivel național. De ce să comandăm în China sau Coreea??? 

Cel mai greu este să stăm acasă. De aceea cetățenii comentează, unii denigrant, calomniator afirmațiile, declarațiile făcute sau deviază discuția către alte subiecte ce nu au legătură cu cel discutat. Asistăm la o carență legislativă. Se permite crearea de conturi false. Noi luăm atitudine prin experiența noastră. Aici este o implicare poitică când se primește ordin să fim denigrați. Acele conturi false primesc bani pentru a scrie ce li se dictează. Nu este în regulă…Identitatea trebuie asumată dacă crezi în ceea ce spui. Aici sunt conturi false plătite de adversarii politici. Nu este corect ca în situația de urgență sa procedezi așa. Te descalifici total. Indiferent că esti primar…președinte sau ce poți fi…

Sunt bolnav de optimist. Pandemia va trece. Trebuie să respectăm măsurile dispuse. Vor veni vremuri mult mai grele dar trebuie să respectăm măsurile date…Să stăm în casă, să ne deplasăm numai la serviciu dacă trebuie. Dar dacă criza se prelungește vom ajunge în altă situație…S-ar putea să apară o situație socială extrem de gravă pentru cei ce trăiesc doar din salarii, ce nu au vreun venit. Se pune problema hranei. Primăria trebuie să aloce bani serioși pentru provizii. Să aibe posibilitatea pri Cantina săracilor prin Direcția de specialitate să se poată face pachete pentru a se hrăni aceste persoane aflate în incapacitate de a se întreține…care nu mai au ce mănca. Nu vreau să fiu prăpăstios, să creeaz panică. Sunt previziuni. Este bine să fim pregătiți…Nu doresc să se întămple asta. Dacă se va întîmpla trebuie ca aceste probleme să se poată rezolva…a încheiat Virgil Dumbravă, fost viceprimar în 2 mandate și unul dintre membrii coordonatori ai PRO România Călărași.