Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici au răspuns întrebărilor presei după Consiliul Executiv din Călărași. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor au evaluat astăzi 13 iulie 2019 rezultatele alegerilor europarlamentare din jud. Călărași. Președintele Consiliului județean Vasile Iliuță a prezentat stadiul proiectelor finanțate de guvernul PSD pentru jud. Călărași, proiecte care nu țin seama de orientarea politică a primarilor ci numai de dezvoltarea comunităților. S-a discutat cu cei 17 primari PSD și viceprimarii PSD din județ, cu consilierii județeni. S-au apreciat rezultate peste nivelul național la alegeri. PSD nu a purtat discuții pentru stabilirea unei persoane candidat la alegerile prezidențiale, totul depinzând de sondaje și susținerea organizațiilor. Încrederea în candidați se va stabili prin sondaje și nu prin declarații ale colegilor, deciziile se vor lua în partid – a spus președintele PSD Viorica Dăncilă. Proiectele din Călărași pe PNDL sau prin fonduri europene sunt în desfășurare, altele în curs de derulare. Vom acorda tot sprijinul necesar pentru implementarea acestora a spus premierul, făcând referință la proiectul destinat Spitalului Județean Călărași – a declarat în cadrul conferinței de presă Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a descris ce presupune candidatura la funcția de președinte al României: Nu vreau să dau dovadă de lașitate ca să nu particip la acestă cursă…Voi susține pe cel mai bine candidat plasat de sondaje, pe oricare dintre colegii mei. Fiecare dintre noi are nevoie de înțelepciune astfel încât să câștigăm alegerile ce urmează. Poate acum sunt mai multe opinii, candidați. Suntem un partid marte, cu multe orgolii, dar după ce vom desemna un candidat toți îl vom susține, nu numai declarativ…De aceea mergem în teritoriu, pentru a vorbi cu oamenii, pentru ca fiecare organizație să își asume un procent – a spus Dăncilă. Avem rezultatele sondajele. Le voi prezenta colegilor. Urmează și alte sondaje privind primele 2 persoane privind gradul de încredere.

Este corect ca președintele să dispună acest lucru ca el să propună aceste măsuri. Trebuie să dăm dovadă de mai multă democrație în partid, de a-i sprijini în luarea deciziilor pentru ca la rândul nostru, să le putem cere rezultate cât mai bune, a declarat Viorica Dăncilă vizavi de măsurile de asigurare a disciplinei de partid în cazul celor care pleacă la alte partide sau se implică electoral în activitatea acestora.

 

Nu s-a terminat evaluarea miniștrilor, vom vorbi săptămâna viitoare despre asta. Este vorba de vreo 8 ministere unde am făcut evaluări. Vom lua o decizie comună. Nu pot da cifre și nume, nu este corect să iau o decizie politică fără a îmi consulta colegii. Și județul Călărași poate avea o funcție de secretar de stat, vom face evaluări în funcție de mai multe criterii – a precizat premierul…

 

Viorica Dăncilă: Pasajul de la Drajna a fost tema unor discuții, și vom urgenta începerea lucrărilor pentru a moderniza acolo și realiza un pasaj. Când spun un lucru vreu să devină realitate. Pasajul de la Drajna va fi obiectivul unui departament pentru investiții, săptămânal vom urmări progresul acestei investiții acolo a spus Dăncilă. Rectificarea bugetară a fost o discuție cu ministerele pe data de 12. Vom avea runde de discuții astfel încât la 31 iulie să avem clar un consens pentru rectificare cât și asupra măsurilor de aplicat. Nu sunt măsuri de austeritate ci pentru alocare corectă a banilor către primării – a continuat Eugen Teodorovici prezentând 2 variante de rectificare. El a descris eforturile pentru proiectul de la Drajna, discuțiile cu ministrul Cuc și variantele tehnice de urgentare a lucrărilor ce pot continua cu un bonus acordat constructorului pentru a putea lucra  pe timp de noapte dând exemplu lucrărilor Drajna/ Fetești și Fetești / Cernavodă.

 

Legea salarizării și a pensiilor au fost descrise de Teodorovici. Ele sunt decizii bune cu impact bugetar foarte bun. Trebuie dezvoltate comunitățile locale prin proiecte mici. Anul trecut am alocat sume importante, și în acest an investim 4.4 mild lei. Veniturile populației și investițiile presupun măsuri corelate bine coordonate din punct de vedere bugetar și social. Deocamdată avem o analiză de impact…a spus Teodorovici.