Vîlcelele. Primarul Tatu Ionel a organizat cu respect Ziua Eroilor. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de ”sărbătoare națională” și s-a stabilit să fie marcată în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Sărbători de Paști, în Ziua Înălțării Domnului, Locuitorii din Vîlcelele, Floroaica și satele învecinate potrivit tradiției românești. și-au adus  omagiul și recunoștința față de cei care și-au sacrificat viața pentru libertatea și securitatea țării. Au fost alături de ei conducerea Prefecturii prin subprefectul Eugen Ilie, deputatul PSD Bîrcă Constantin, directori ai unor deconcentrate importante pentru dezvoltarea județului Călărași.

 VIDEO

Evenimentul a adus aminte elevilor participanți de la școala Florența Alb din Vîlcelele de curajul bărbaților și femeilor care au luptat pe fronturi. Eroii noștri ne învață că fiecare persoană are capacitatea de a face o schimbare pozitivă în lume și că fiecare gest de curaj și dăruire contează pentru ca viitorul copiilor noștri să fie lipsit de griji și probleme, însă cel mai important să fie lipsit de subjugarea forțelor ierarhice.

 VIDEO

Deputatul Bîrcă Constantin a descris Ziua Eroilor ca sărbătoarea națională a României prin care celebrăm curajul femeilor și bărbaților care au luptat pe frontul de luptă. Sărbătorită în acest an în data de 25 mai, Ziua Eroilor amintește de militarii români, cei peste 330.000 care și-au pierdut viața în urma Primului Război Mondial.

VIDEO 

Este ziua în care sunt pomeniți eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român.

 

Fără acești eroi, istoria României ar fi luat cu totul și cu totul o altă întorsătură, fiind lipsită de dobândirea independenței, realizarea statului unitar român și consolidarea conștiinței și demnității naționale.