Vîlcelele: Primarul Nelu Tatu lucrează la un nou Cămin Cultural. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Proiectele primarului liberal Nelu Tatu nu sunt doar pe hârtie, pe planșe sau schițe de tot felul, așa cum ne sunt prezentate cele din mun.Călărași de către primarul Daniel Ștefan Drăgulin. Aici la Vîlcelele proiectele devin realitate în timp scurt. Primarul Tatu descrie locația fostului Cămin Cultural ca foarte degradată. Era nevoie de intervenție urgentă. În pod erau sute de porumbei care au distrus de-a lungul timpului tabla de pe acoperiș. Infiltrațiile de apă începuseră să afecteze clădirea. Finanțare s-a găsit la Guvernul României respectiv la Ministerul dezvoltării regionale și administrației publice prin  Compania Națională de Investiții.

A fost nevoie de multă muncă pentru a decoperta acoperișul și mai ales pentru a curăța podul de gunoiul produs de porumbei. Vrem să avem un Cămin Cultural modern, pe care după finalizare să îl dotăm cu toate facilitățile necesare pentru a-i da utilitate. Vom derula aici pregătirea unor ansambluri de copii, de dansuri populare. Ne gândim la un loc pentru socializare destinat celor vârstnici, la posibilități de a instala un ecran și prezenta filme educative. Utilitatea Căminului Cultural o vom descoperi mai ales în sezonul rece sau pe ploaie – unde ne putem retrage pentru repetiții sau diferite spectacole școlare, ori de Ziua comunei – a declarat Nelu Tatu. Trebuie să conservăm tradiția locală și să lăsăm lucruri bune în continuare pentru oameni. Le datorăm respect celor vârstnici care ne-au crescut și educat dar avem în același timp o datorie față de cei tineri – cărora trebuie să le transmitem să ne urmeze, a precizat acesta.

Lucrările au început târziu din cauza procedurilor de contestare, a birocrației pe care Tatu o urăște. Executantul este firma Expert Team Trade din Ilfov, o firmă ce a câștigat licitația și care demonstrează profesionalism aici la Vîlcelele, spun salariații Primăriei. Termenul de execuție este de 10 luni, iar pe 10.08.2020 construcția trebuie terminată. Este vorba nu numai de înlocuirea acoperișului ci de reabilitare totală, modernizare și dotare a acestui așezământ ne explică primarul care ni se spune că zilnic verifică stadiul lucrărilor și buna lor executare. 

Vizavi de Căminul Cultural în curtea școlii, primarul Tatu a obținut finanțare pentru a realiza un teren de sport modern pentru copii. Intenționează să realizeze și un grup social modern/ vestiar în locul celui degradat din curtea școlii, o mini tribună. Cadrele didactice laudă pe primarul care le frecventează mai mereu școala pentru a controla condițiile de învățămînt oferite elevilor de aici.