Vîlcelele. Nelu Tatu & Vasile Iliuță vă invită la Sărbătoarea Bobotezei. Sâmbătă, 6 ianuarie, orele 10. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Chiar dacă fermierii din Vâlcelele și Floroaica nu mai au decât câțiva cai datorită cumpărării de utilaje agricole, ei au bucuria de a păstra tradiția Botezului cailor, participarea la slujba Aghiazmei mari. Primăria va organiza o masă câmpenească cu fasole și ciolan, vin fiert și țuică fiartă.
Un moment de bucurie la început de nou an, când oamenii de calitate se regăsesc pentru a face lucruri bune împreună. Echipa Iliuță pentru ei înseamnă familia, înseamnă continuitate și dorința de a se mândri cu munca lor, cu rezultatele în agricultură și creșterea animalelor care i-a făcut fruntași în județ.
Și în acest an Primăria Vîlcelele împreună cu conducerea Consiliului Județean vor cu respect pentru tradițiile locale, sărbătoarea Botezului Calului – Boboteaza. Contribuția principală este a fermierilor, a consilierilor locali dar mai ale a preotului care au sponsorizat cu dăruire și respectat datinile noastre – spune primarul Nelu Tatu. Încă de la orele 07 fierbem la fasolea cu ciolan. Avem organizat în câmp pe terenul cu lucernă locația unde se va desfășura concursul, și unde se va servi masa câmpenească, spune acesta.

Biserica Vîlcelele va fi punctul principal de adunare al cetățenilor și al atelajelor hipo pentru botezul cailor. După slujba de sfințire a apei, va urma binecuvântarea cu apa sfințită a celor asistenți. Va urma botezul cailor și deplasarea către locul unde se efectuează concursul de călărie, de viteză și între atelajele hipo. Nelu Tatu va recompensa pe câștigători iar președintele Vasile Iliuță urmează să felicite pe participanți discutând despre problemele acestora și implicarea utilă a administrației locale pentru rezolvarea acestora. Ca de obicei manifestarea va fi finalizată cu o masă câmpenească.