Vasile Iliuță va realiza un heliport și o parcare publică la Spitalul Județean Călărași. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Vasile Iliuță a atras în urmă cu 3 ani a adus la Călărași experții în arhitectură într-o fuziune de idei. S-au exprimat cele mai bune soluții pentru Călărași: parcare și heliport la Spitalul Județean, reabilitarea lacului de agrement hidrobiciclete, reabilitarea zonei centrale/ a Centrului Civic, dar și a locației U.M. 01438 Călărași din Măgureni care este dezafectată… Parcare pe 3 niveluri către zona de parc, pentru Spital dar și locatarii din zonă. Evenimentele din zonă reclamă un parcaj mare și s-au găsit soluții de realizare/extindere. Lacul de agrement hidrobiciclete este inclus în proiecte, fiind corelat cu utilități turistice în cadrul portului de agrement. S-au efectuat și studii vizavi de creșterea calității apei – se arată… Vasile Iliuță atrage discuția către utilitățile ce se pot crea în zona Consiliului Județean, pe amplasamentul Centrului Civic și către Spital. Sunt multe soluții tehnice pe care experții în arhitectură și peisagism aduși de CJ la Călărași le-au găsit. Prin Proiectul de regenerare urbană de 24,8 mil euro al Primăriei se pot reabilita drumurile din zonă, cum ar fi bdul 1 Mai pe lângă Parc Central, str Traian și esplanada care trebuie adaptată la specificul jud. Călărași – arată Vasile Iliuță. Avem temperaturi foarte ridicate vara, și avem nevoie de peisagiști care să ofere soluții adaptate cu specificul zonei. Trebuie să construim zone de confort care să permită dezvoltări ulterioare – continuă Vasile Iliuță în discuții cu specialiștii arhitecți.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, a declarat recent că a avut primele discuţii cu conducerea Primăriei Călăraşi, în prezenţa unui reprezentant de la Ministerul de Interne. Aceasta se referea la construirea unui heliport chiar pe terenul din faţa Spitalului unde se află acum o parcare supra aglomerată. Consiliul Judeţean poate susţine finanţarea elaborării Studiului de Fezabilitate al unei parcări supraetajate urmând ca la nivelul 4 să se construiască şi heliportul. Vasile Iliuță: Pe la jumătatea lunii ianuarie, am discutat cu domnul Drăgulin şi cu un reprezentant al Ministerului de Interne posibilitatea construirii unui heliport. Sper să găsim o formulă astfel încât să facem noi SF-ul unei parcări supraetajate, pe terenul apaţinând Primăriei, urmând ca la nivelul 4 să construim heliportul cu pasarela ca să se poată intra direct în sala de operaţii. Avem în vedere această investiţie şi sper s-o putem iniţia cât mai repede.

Vasile Iliuță a răspuns presei și a arătat că terenul unde este parcarea de la spital vrea să construiască o parcare mare, supraetajată la al cărei nivel superior va funcționa un heliport. Se intuiește clar că proiectul nu este dorit  și nu va avea deloc colaborarea actualului primar Drăgulin care a refuzat pentru a doua oară eliberarea autorizației pentru drumul de acces în municipiu dinspre Piscicola. Dar Iliuță nu este disperat. El va realiza acest proiect în viitorul mandat. Pentru că el are încredere în călărășeni, în faptul că aceștia vor vota și pentru dezvoltarea orașului lor.