Vasile Iliuță și Eduard Grama își continuă proiectele. Iată ce se construiește pe locația fostei unități militare din Măgureni

You must need to login..!

Embed Code

Încă o dată, echipa lui Vasile Iliuță demonstrează că  sunt oameni de fapte și nu de vorbe. Proiectele Consilului Județean Călărași continuă. Astăzi 28 mai 2019 Vasile Iliuță și Eduard Grama au verificat stadiul realizării unui centru de recuperare pentru copii. Acesta se va finaliza în 9 luni…Valoarea totală a proiectului se estimează a fi la 420.000 de euro, din care 63.000 de euro contribuție a Consiliului Județean Călărași. Amplasamentul  predat are o suprafață de aproximativ 500 mp.Lucrările la acest Centru vor demara într-o lună, iar termenul de finalizare este de 9 luni.DirectorulFundației SERA, Bogdan Simion a maiadăugat: “Am obţinut încă de săptămâna trecută autorizaţia de construire iar procedura de selecţie a constructorului ar putea dura 2-3 săptămâni. În maxim o lună, estimăm să înceapă lucrările.Va fi un Centru de zi în care copilul va fi îngrijit doar pe durata zilei. În mod normal va avea o capacitate de 36 de copii / zi cu funcţiunile esenţiale pe reabilitare: kinetoterapie, hidroterapie, educaţie specială, logopedie, consiliere psihologică.” Iată ce au declarat Vasile Iliuță, Eduard Grama și directorul fundației Sera la o Conferință de presă privind construirea Centrului de Recuperare pentru Copiii cu sindrom Down și autism, obiectiv care va fi realizat de Consiliul Județean împreună cu Fundația SERA.

Vasile Iliuță: “Astăzi predăm amplasamentul pentru construirea unui Centru SERA pentru copiii cu dizabilităţi care vor fi preluaţi din sIstem sau din cadrul familiilor cu probleme. Încă de la preluarea mandatului, am încercat ca tot ce am promis călărăşenilor să devină realitate. Ne interesează ;I problemele de acest gen ale cetăţenilor. Împreună cu Fundaţia SERA, reprezentată astăzi de directorul executiv domnul Bogdan Simion, am reuşit să demarăm acest proiect care va avea o valoare totală de 420 de mii de euro, fiind vorba de 500 mp de construcţie. Contribuţia Consiliului Judeţean este de 63 de mii de euro iar a Fundaţiei SERA, de 357 de mii de euro. Utilităţile, drumul şi toate celelalte obiective care nu sunt incluse în proiect vor fi preluate de Consiliul Judeţean ca să putem asigura punerea în funcţiune a acestui proiect”.

Directorul Direcției Dezvoltare din cadrul CJ Călărași, Eduard Grama :“Un nou proiect al echipei Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călărași prinde contur. Împreună cu colegii mei cărora le mulţumesc, am identificat această problemă la nivel de judeţ. Sunt mulţi copii cu astfel de probleme şi atunci am decis să facem ceva pentru ca acestea să fie rezolvate. Am contactat SERA şi le mulţumim şi pe această cale pentru faptul că disponibilitatea lor a fost maximă. E adevărat că şi noi am fost destul de insistenţi pentru ca lucrurile să se mişte foarte repede. Anul trecut am pornit acest proiect şi astăzi suntem aici pentru predarea amplasamentului. Sunt convins că aceşti copii cât şi părinţii lor vor beneficia de condiţii foarte bune.”

Bogdan Simion -directorul executiv al Fundaţiei SERA: “Fundaţia SERA are o intervenţie începând cu 1997 în Călăraşi. A fost o perioadă în care n-am mai venit probabil pentru că DGASPC n-a mai avut nevoie de ajutorul nostru. La cererea Consiliului Judeţean ne-am întors şi practic construim un Centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi atât pentru cei din centrele şi asistenţa maternală a Direcţiei cât şi pentru cei care provin din cadrul familiilor din comunitate, ceea ce înseamnă Călăraşiul şi periferia. Pentru noi este al 52-lea centru de recuperare pentru copiii cu handicap pe care-l facem în ţară alături de Consiliile Judeţene şi Direcţiile Generale de Asistenţă Socială”.