Vasile Iliuță și Eduard Grama încep lucrările de realizare a intrării în mun. Călărași dinspre Siderca. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

De luni, 1 iulie 2019 încep lucrările de execuţie la DJ 306 A (drum din incinta Siderca), lucrări care vizează printre altele şi lărgirea carosabilului pe 4 benzi. Fapte și nu…vorbe.

 

Lucrurile bune se fac în echipă și de modul de realizare a proiectelor depinde trăinicia lor. Vreau să fac ceva ca președinte al Consiliului județean, pentru oameni, să las ceva în urma mea, care să fie folositor oamenilor care au avut încredere în mine, în echipa mea – spunea Vasile Iliuță în urmă ce ceva timp. A inaugurat după aceea mai multe drumuri județene asfaltate care fac legătura cu Vâlcelele- Vlad Țepeș, apoi la Gurbănești, Dragoș vodă- Socoalele. Lucrurile bune merg înainte. De luni, încep lucrările de execuţie la DJ 306 A (drum din incinta Siderca), lucrări care vizează printre altele şi lărgirea carosabilului pe 4 benzi. Concret, constructorul, SC Drumuri şi Poduri SA va aplica îmbrăcăminţi bituminoase uşoare, termenul de finalizare fiind estimat la circa 3 luni.

Ambiția noastră s-a îndreptat de mult către modernizarea drumurilor de acces în municipiu – spune Eduard Grama. Ne-am lovit de mândria Primăriei Călărași care ar fi dorit să realizeze reabilitarea acestora, deșinu avea nici voința și nici putința financiară de a face ceva concret. Ne-au intentat 2 procese, prin care contestau legalitatea cărții funciare, tocmai pentru a amâna lucrările. Instanța le-a respins plângerile iar noi mergem înainte. O facem pentru călărășenii care merită mai mult. Oamenii merită de multă vreme o intrare demnă de o capitală de judeţ. Cu toţii ne dorim ca infrastructura municipiului să fie la cele mai înalte standarde iar demararea acestor lucrări să reprezinte un moment de referinţă dar şi o motivare în plus pentru administraţia publică locală – a declarat Eduard Grama, directorul Direcției de dezvoltare, cel responsabil de zecile de proiecte finalizate sau aflate în diferite stadii de implementare în județ.

Iliuță ar vrea ca să realizeze și asfaltarea str Variantă Nord de la Siderca la DN21( Călărași – Drajna) cu 2 benzi/ sens, trotuare dar Primăria Călărași se opune. Primăria Călărași spune că va realiza ea acest lucru, dar nimic concret, de această anvergură nu a putut realiza timp de 2 mandate.

Vasile Iliuță: Consiliul Județean Călărași a devenit proprietarul Drumului Siderca – de la intrarea în Municipiul Călărași. A fost o muncă susținută pentru preluarea acestui drum și mulțumesc echipei de profesioniști de la Consiliul Județean pentru seriozitatea de care a dat dovadă pentru a asigura transferul de proprietate. Dovedim, încă o dată, că muncim pentru locuitorii municipiului și județului Călărași și avem grijă să le asigurăm o viață mai bună. Lucrările la Drumul Siderca presupun, printre altele, lărgirea carosabilului la patru benzi, montarea separatarelor de drum, a indicatoarelor rutiere, trasarea marcajelor rutiere și instalarea panourilor indicatoare. Va fi o investiție de aprox. 500 de mii de euro, din bugetul Consiliului Județean Călărași pentru municipiul Călărași.