Vasile Iliuță și conducerea Drumuri și Poduri au prezentat utilajele pregătite pentru programul de deszăpezire. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, însoțit de conducerea SC DRUMURI ȘI PODURI, a prezentat presei utilajele pregătite pentru programul de deszăpezire.

Dacă în anul 2016 drumarii acționau cu 18 utilaje proprii, în 2019 numărul acesta se ridică la 29. Iliuță: “Nu îmi mai doresc evenimente pe drumurile județene, acționăm, împreună cu ISU CĂLĂRAȘI, la capacitate maximă. În dotarea militarilor, prin programe transfrontaliere unde suntem parteneri, există un sistem de alertă în caz de urgență. Putem detecta zona în care se află utilajele, dar și mașinile sau persoanele prinse sub nămeți”, a precizat președintele Consiliului Județean Călărași. Atracția au constituit-o 2 freze moderne, achiziționate de la un aeroport din Austria, unde au fost folosite cca 100 km fiecare – fiind achiziționate la 4000 euro fiecare.

La conferința de presă ce a urmat prezentării utilajelor Vasile Iliuță a prezentat în cifre numărul total de utilaje pe categorii ce vor acționa pentru deszăpezire la nivelul județului. Întrebat de presă despre situația drumului de acces în municipiu dinspre Piscicola. Primăria va colabora cu CJ și se va reface Autorizația de construire după ce se vor obține 2  avize. Lucrările vor începe în primăvară. Mai sunt 120 km de drumuri de pământ în județ, și acolo trebuie îndreptată atenția către pietruire și apoi asfaltare.