Vasile Iliuță a prezentat astăzi proiectul de buget al CJ pe 2020. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, a prezentat astăzi, marţi 18 februarie, proiectul de buget pe 2020. Acesta a arătat că în acest an, faţă de 2019, bugetul este mai mic cu aproape 44% însă a dat asigurări că sunt bani pentru continuarea proiectelor iniţiate pentru a fi finalizate în perioada următoare. Cea mai afectată este Direcţia Generală pentru Asistenţă şi Protecţie a Copilului care va avea un buget de doar 35 de milioane deşi „necesarul” de funcţionare este estimat la 69 de milioane lei. Vasile Iliuță: Vreau să vă spun că anul 2020 ne-a adus o diminuare de buget. Anul trecut am avut un buget de 94 de milioane lei iar 2020 ne aduce un buget de 53 de milioane lei. Un deficit foarte mare, de 41 de milioane de lei. Aici avem o problemă şi încercăm în baza prevederilor legale să luăm bani din Fondul de rulment ca să-i ducem la „asistenţă socială”. Deci banii rămaşi necheltuiţi de CJ, bani care au fost repartizaţi pe „funcţionare” s-au dus în Fondul de rulment al CJ. E vorba de 18 milioane de lei. Am luat banii şi i-am dus la DGASPC… Pe subordonate, pentru Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională am prevpzut suma de 313 mii lei, atât cât s-a solicitat. Pentru Şcoala Socială, suma alocată este de 836 mii lei, tot atât fiind şi suma solicitată. La „Sănătate”, anul trecut am repartizat peste 1,2 milioane euro la echilibrarea bugetului Spitalului Judeţean de Urgenţă. Anul acesta n-am prevăzut niciun ban pentru că avem acest deficit. Urmează să facem o analiză ca să vedem de unde am putea lua bani ca să completăm susţinerea spitalului, aşa cum am procedat anul trecut pentru utilităţi sau pentru voucherele de vacanţă şi primele medicilor.

Vasile Iliuță: Biblioteca Judeţean a solicitat 3 milioane însă vom aloca 2,5 milioane lei, Muzeul Judeţean, 2,9 milioane însă vom aloca 2,5 milioane. Centrul de Asistenţă Medico – Socială a solicitat 4,7 milioane lei dar am aprobat 3,6 milioane. La DGASPC e cea mai mare problemă Au solicitat 69 de milioane lei pentru „funcţionare” iar noi cu banii din fondul de rulment plus repartiţia bugetară de la începutul anului, îi asigurăm doar 35 de milioane de lei. Adică jumătate. Avem suma ca instituţia să funcţioneze până în luna iunie. Dacă până atunci nu se întâmplă ceva, o să avem într-adevăr o problemă. Pentru Evidenţa populaţiei, bugetul va fi cel solicitat de 2,5 milioane lei. Direcţia de Patrimoniu a solicitat 1,955 mii lei îi vom asigura doar 1,6 milioane lei. Direcţia de Drumuri şi Poduri va avea o repartiţie de 6 milioane însă vom mai asigura din veniturile CJ încă 5 milioane ca să putem să întreţinem „drumurile judeţene”. Deci, bugetul pe 2020 e unul mic, cu 39 de milioane lei mai puţin faţă de 2019 ceea ce înseamnă că vom tăia de la „subordonate” urmând ca la rectificarea Guvernului din august să obţinem sumele de care avem nevoie pentru echilibrare şi funcţionare până la finele anului. Să ştiţi că avem investiţii în continuare. E vorba de suma de 5,8 milioane lei pentru investiţii care au rest de executat în 2020. Am prevpzut banii ca să le putem finaliza anul acesta. Aici intră şi finalizarea nocturnei de la stadion. Am preconizat ca la finele lunii aprilie să avem recepţia lucrării iar în data de 16 mai intenţionăm să organizăm un meci de inaugurare a nocturnei între o selecţionată a României anilor 90 şi Dunărea ’90. Vrem să continuăm investiile la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Anul acesta vom preda, în circa 2 luni amplasamentul pentru Corpul Nou, investiţie de 98 de milioane de lei, aprobată de CNI. E în procedura de licitaţie. Continuăm investiţiile ANL-ul de la Unitatea militară, s-a predat amplasamentul pentru ANL-ul de pe B-dul Nicolae Titulescu care va avea 40 de unităţi locative. Cât mai curând posibil vom aproba şi Regulamentul pentru medicii care sunt îndreptăţiţi să primească o locuinţă din cele 12 unităţi locative din ANL-ul de pe strada Independenţei.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al Județului Călărași pe anul 2020 și estimările pentru anii 2021 – 2023 va fi supus dezbaterii şi validării consilierilor judeţeni joi, 20 februarie când va avea loc şedinţa ordinară de plen începând cu ora 13.00