Vasile Iliuță a descris câteva dintre prioritățile sale. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Vasile Iliuță: Astăzi 23 oct. 2020 s-a pus capăt nelegalităților din perioada interimară ce a urmat după emiterea documentului eliberat de Instituția prefectului. Astăzi s-au îndreptat toate neregulile prin care toată lumea fugea de răspundere, dând interpretări diferite situațiilor. Suntem responsabili pentru tot ceea ce facem în acest mandat. Putem exemplifica cu plata salariilor către DGASPC, cu deblocarea situațiilor din diferite proiecte ce necesitau continuitate, dispoziții de șantier și multe alte bâlbâieli vor înceta. Plecăm pe drumul reconstrucției județului Călărași. Avem o situație favorabilă și nu mai putem să ne justificăm decât prin muncă față de cetățenii care ne-au acordat încrederea. Pentru noi nu există scuze, că vom face sau promisiuni că vom face…NU ! Aceste cuvinte nu vor exista pentru mine și echipa mea, pentru echipa PSD și a primarului municipiului Marius Dulce. Vom pune în practică tot ce am promis în campania electorală. Cetățenii au așteptări mari. Le-am spus tuturor celor din echipa mea ca responsabilizarea de a pune în practică tot ceea ce vom face este a noastră. Contractele există. Noi trebuie doar să le gestionăm astfel încât proiectele să fie puse în practică. 

Vasile Iliuță a descris că are mai multe proiecte imediate prioritare: reabilitarea Palatului Prefecturii, reabilitarea/ modernizarea drumului de acces în municipiu dinspre Piscicola, predarea amplasamentului și începerea lucrărilor la aripa nouă de la Spitalul Județean. Săptămîna viitoare trebuie să începem lucrările. Dacă arătăm că ceea ce am promis devine realitate, asta înseamnă că ne ținem de cuvânt. Am avut blocate de către fosta conducere a primăriei Călărași mai multe proiecte, faleza/ promenada municipiului, portul turistic, înființarea unei stații de asfalt de 1,5 mil. euro- datorită emiterii a 3 certificate de urbanism diferite…Investirea lui Marius Dulce ca primar va aduce eliberarea imediată a situației pentru drumul de acces în municipiu. Pentru deblocarea situației privind începerea lucrărilor la faleza/ promenada trebuie să dăm alternative celor ce au acolo proprietăți sau concesiuni ca să se bucure de alternativa amplasamentelor pe brațul Borcea. 

Susținem toate ideile ce vin de la cetățeni, le discutăm și le punem în practică în formă legală. Suntem receptivi la toate propunerile venite, inclusiv pentru ca această pandemie să nu se amplifice mai mult ca acum. Am deblocat situația creată de dl Barbu de la Drumuri și Poduri care a stopat activitatea pe programul de reparații de infrastructură. Cei trimiși acasă sau în concediu fără plată au fost rechemați la muncă imediat după ce PSD a preluat prin Ion Samoilă conducerea interimară. Este vorba de drumul județean Vasilați, Mănăstirea, 403A. S-a intrat în normalitate.Mai avem de asfaltat în județ 120 km de pământ. La sfarșitul acestui mandat toate drumurile vor fi asfaltate. Am deblocat și neplățile de la DGASPC și vom debloca și plata transporturilor. 

Am vorbit cu primarul Dulce. Vor dispare lucrurile care nu funcționau din cauza unor orgolii. Vom sprijini financiar construcția de parcări cum ar fi cea de la Spital unde vrem să construim și un heliport. Este vorba de transferul unui teren și maximum 2 ani pentru a finaliza acolo o investiție de folos cetățenilor…a spus Vasile Iliuță.

Cetățenii să aibă încredere că au un partener în Iliuță, PSD și Marius Dulce. Le vom îndeplini așteptările. O dezvoltare, un trai mai bun și o infrastructură de care am fost văduviți mulți ani numai prin promisiuni fără fapte…Vor fi și fapte. Oamenii trebuie să creadă că ce au votat va fi pe placul lor…a încheiat președintele Consiliului Județean Călărași Vasile Iliuță.