USR. Consilierul județean Amelia Giurcan a cerut ca locurile din loja sălii Barbu Știrbei să se acorde GRATIS elevilor premianți. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulilor de utilizare a lojei sălii de spectacole ”BARBU ȘTIRBEI” de către consilierii județeni, directorii direcțiilor din consiliul județean și primarii orașelor și comunelor din județul Călărași nr.4967/18.03.2024, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 4969/18.03.2024, a avut în Consiliul Județean critica consilierilor USR. Aceștia au cerut ca cele 21 locuri din loja sălii de spectacole Barbu Știrbei să fie acordate gratuit nu primarilor sau consilierilor pentru că aceștia au surse de venit, salarii ci elevilor merituoși, premianți, cu note foarte bune la învățătură.

În replică președintele Iliuță a arătat că acolo este loja județului unde pot veni invitați, personalități ce trebuie onorați mai ales în campania electorală. Georgiana Teodorescu a intervenit și a arătat că unele evenimente nu sunt destinate elevilor. Amelia Giurcan a arătat că a venit contra cost la evenimentele CJCC ceea ce i se pare normal pentru încasările CJCC. Inițiativa doamnei Giurca a fost respinsă de majoritatea PSD dar consilierul PNL Marian Ichim a insistat și a obținut aprobare pentru depunerea unui proiect pentru acordarea de facilități elevilor care vor să vizioneze un spectacol, gratuit. 

Georgiana Teodorescu a descris procedurile care în cazul unor operatori refuză să mai închirieze sala când află că loja este ocupată. S-a arătat că restricționarea unor locuri din sală nu este posibilă din multe rațiuni.