USR Călărași își prezintă preocupările electorale în cadrul unei Conferințe de presă. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Astăzi 20 martie 2024, la sediul USR Călărași, Amelia Giurcan și Toader Mihai au avut ca invitat pe senatorul USR Silvia Dinică. Amelia Giurcan a prezentat astăzi începutul campaniei electorale marcate de strângerea de semnături pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale și  europarlamentare. Aceasta este de fapt lupta pentru un viitor mai bun a arătat președintele interimar al USR Amelia Giurcan. Ca subiect electoral USR și-a propus a aduce în dezbatere publică principale probleme, care au creat nemulțumiri în administrația PSD.

S-a făcut vorbire despre creșterea problemelor nerezolvate și a scandalurilor. Apa nepotabilă, școlile neîncălzite, lipsa transportului școlar sunt câteva subiecte față de care USR Călărași va lua atitudine în consiliile locale sau în Consiliul județean – așa cum a demonstrat și până în prezent. Calitatea și prețul apei  au fost repetat expuse în Consiliul Județean s-a manifestat prin jaf public, la lipsa unor controale vizavi de petreceri pe banii publici. Amelia Giurcan a expus ignoranța celor responsabili vizavi de aceste probleme importante ale comunităților dar și dorința de îndreptare a neregulilor semnalate.

Senatorul Silvia Dinică membru în Comisia de învățământ și în cea economică de industrii și servicii a arătat că prezența sa este justificată de strângerea de semnături pe bune, dar și dezavantajul adus USR prin comasarea alegerilor și scurtarea campaniilor electorale vizavi de dorința formațiunii politice de a discuta și informa corect pe cetățeni. Senatorul a arătat că cinci rânduri de semnături nu se pot strânge ușor. Scurtarea timpului necesar discuțiilor cu cetățenii se corelează și cu procedura de strângere a semnăturilor prin realizarea a tone de hârtii. S-a vorbit despre calculul PSD de a ieși din nou învingători, deși nu le pasă de cetățean, de nevoile lui s-a arătat. Silvia Dinică a subliniat de nevoia cetățeanului de a avea o voce, de a fi auzit și informat corect pentru a alege cel mai bun candidat, pe oameni care să îl reprezinte corect în comunitate. Puterea stă în vot, iar oamenii au putere doar votând – a arătat senatorul USR.

În cadrul sesiunii de întrebări, s-a arătat că s-a respins propunerea USR de a se simplifica procedura prin reducerea numărului de semnături, refuzul de a se folosi semnăturile digitale. 3700 semnături sunt necesare pentru alegerile europarlamentare. Pragul este prea sus pentru numărul de semnături necesare la nivel de țară a arătat senatorul. Semnăturile se strâng pe bune, a arătat senatorul indicând și procedura îndosarierii. Sunt puncte de strângere în comunele din județ în mun. Călărași, Oltenița, Lehliu Gară, Nana – a indicat și Amelia Giurcan.

Privind motivația de a susține candidați USR s-a arătat creșterea  nejustificată a costului vieții, eșecul proiectului România Educată. Oamenii nu mai pot îndura procedurile de taxare mari, cheltuielile. S-a arătat probabilitatea unor dezinformări a cetățenilor pentru a împiedica un dialog corect, eficient necesar schimbării și propunerii unor oameni cu expertiză, reprezentativi pentru comunitate.

Mihai Toader a preferat să nu comenteze colaborarea cu PMP din cadrul coaliției, pentru a se alegerea omului potrivit la locul potrivit. Au avut două runde de negocieri în acest sens. S-a ajuns la un anumit nivel de înțelegere dar nu sunt încă stabilite rezultatele a arătat Mihai Toader, președintele organizației municipale Călărași – indicând calitatea negocierilor și nu interesele politice. Importantă este selecția candidaților pentru a ocupa un loc pe listă se face pe baza meritocrației – a subliniat acesta. Totul se face cu un program, cu un istoric al candidatului, un CV marcat de realizări. Validarea nu se face întâmplător ci după o analiză corectă. Nu există o meserie anume care să promoveze un candidat pe o listă, dar dorim să venim pe liste cu cei mai buni oameni. Încercăm să oferim călărășenilor o alternativă, o listă curată pe care să o aprecieze și să o voteze – s-a arătat.

Conducerea USR a demonstrat prin dialogul avut dorința de a informa corect pe cetățeni, de a arătat preocuparea partidului pentru rezolvarea problemelor din fiecare comunitate și de reprezentare corectă a intereselor călărășenilor. Amelia Giurcan a subliniat că dorește o campanie electorală cinstită, corectă respectându-se principiile USR de promovare a valorilor, experienței.