Unirea: Primarul PSD Belu Florian își onorează promisiunile. Au început lucrările de asfaltare ale comunei

You must need to login..!

Embed Code

În comuna Unirea îl găsim pe primarul Belu Florian împreună cu secretarul comunei aplecați asupra documentației privind modernizarea drumurilor. A început asfaltarea a 5.6 km, dar primarul este ambițios. Vrea să continue realizarea de trotuare în Oltina dar… totul depinde de bani de bugetul local dar și de încasările taxelor și impozitelor, ne spune Belu Florian. Mi-am respectat promisiunea privind asfaltarea dar mai avem multe de efectuat. În paralel efectuăm igienizarea, înfrumusețarea localității, ne pregătim pentru a primi așa cum se cuvine sărbătorile de Paște. Viceprimarul, salariații Primăriei sunt pe teren, coordonează sau controlează lucrările începute. Oamenii concură la activitățile noastre, își fac curățenie în fața caselor, fasonează arborii, sapă zonele verzi, văruiesc…

 

Primar, Belu FlorianAșa cum am promis, de la 1 martie 2019 am dat drumul lucrărilor de asfaltare pe proiectul “Modernizare Drumuri de Interes Local”. Lucrările de anvergură sunt pregătite conform proiectului. Se decopertează, de aplică straturi de piatră, balast, după care se compactează, apoi se aplică covorul asfaltic. Lungimea lucrărilor este de cinci kilometri de asfalt. Proiectul a fost aprobat încă din 2018 ianuarie, dar știți că la noi este mai greu.

În cursul anului trecut am făcut nenumărate vizite la Ministerul Dezvoltării pentru a ne asigura de realizarea acestui important proiect de dezvoltare, util comunității din Unirea. Finanțarea a venint încă din luna ianuarie 2018, dar știți, la noi e mai greu cu birocrația și legislația. Finalizarea demersurilor procedurale s-a realizat în luna noiembrie 2018, dar vremea nu ne-a permis să ne apucăm de lucrări. Vrem să facem o lucrare de calitate, să fie totul ca la carte!

Am avut tot sprijinul organizației PSD Călărași, al colegilor mei dar mai ales al secretarului de stat, Ciprian Pandea ( fost secretar în SGG). Toți directorii de deconcentrate, acolo unde a fost vorba de avize și autorizații ne-au ajutat.

Suma investită în acest proiect este de 4.000.000 lei, din care, cofinanțare din partea bugetului local de 300.000 lei. Suma acodată proiectului este mare, dar suntem pe drumul cel bun. Vor fi asfaltate străzile perpendiculare DN3 B, aproape toate străzile. Mai rămân câteva, care nu vor fi lăsate deoparte. În satul Oltina lucrăm la un proiect, deja lucrăm la Cărțile Funciare. Așteptăm PNDL 3 să depunem și acest proiect, să dezvoltăm cât mai mult din tot ce înseamnă infrastructură, atât în Oltina, cât și în satul Unirea.

Anul acesta mai facem o lucrare importantă în Unirea. Trotuarele de pe ambele părți ale drumului DN3 B (sat Oltina)  vor fi turnate în continuare.

Vreau să lucrez acum la un proiect de modernizare bază sportivă, care sper, la toamnă să putem demara lucrările. Mai sunt 3 proiecte importante pe AFIR cu buldoexcavatorul. Este foarte mare durată de când le-am început. Le-am demarat în 2017, iată că suntem în 2019, dar sper ca într-o lună de zile să îl avem. A venit deja avansul în valoare de peste un miliard și jumătate.

Lucrurile bune merg înainte în comuna Unirea. Trebuie să fim de folos comunității și să ne respectăm angajamentele date cetățenilor – a încheuat primarul PSD din com. Unirea