Unirea/primar Ciprian Olteanu: Avem mult de muncă. Nu putem decât să avem bune rezultate. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

După o lună de la preluarea mandatului de primar al com. Unirea, Ciprian Olteanu, noul primar ne declară că se aștepta să fie nereguli dar nu așa de mari…El descrie cum fostul contracandidat își continuă campania pe rețelele sociale, prezentând cum că situația descrisă, găsită la primărie de noul primar este una falsă.

Ciprian Olteanu: După studiul balanței contabile pe luna noiembrie am identificat facturile restante. Valoarea tuturor datoriilor neachitate de fostul primar Belu este peste 4 miliarde de lei vechi. Sunt informații publice pe care oricine le poate verifica. S-au făcut niște angajamente de plată fără a avea susținere financiară. Sunt multe lucrări neachitate. Este vorba de pietruirea satului Oltina care nu s-a achitat. Studii de fezabilitate pentru gazele naturale, lucrări de cadastrare, etc. Dezamăgitor pentru ceea ce am găsit este că această comună nu are un plan urbanistic general actualizat. Va trebui să îl refacem pentru că în viitoarea sesiune de proiecte europene dacă nu ai PUG nu poți participa…La sfârșitul acestui an ne va expira și strategia comunei, un alt document programatic fără de care nu putem participa la proiecte. Străzile nu sunt intabulate. Nu există Cărți funciare pe ele…Nu vom putea să le asfaltăm fără a realiza documentațiile tehnice pentru aceste străzi. Sunt foarte multe nereguli, sunt foarte mulți bani pe care primăria va trebui să-i plătească. 

Ciprian Olteanu: Am preluat problema introducerii gazelor naturale în localitate. Din cauza lipsei de comunicare a fostului primar cu comunele învecinate am găsit un consultant și vom implementa proiectul sub o formă de parteneriat cu Dichiseni și Jegălia. Avem termen data de 17 decembrie pentru a depune documentația necesară începerii lucrărilor. După terminarea pandemiei Căminul Cultural și activitățile sportive vor fi reorganizate. Nu intenționăm să avem 2 echipe de fotbal, una codașă și una fruntașă. La dansuri este aceeași situație. Viața culturală și sportivă a comunei va continua în normalitate. Vrem să unim oamenii, să le aducem bucurii și nu să-i dezbinăm, a arătat tânărul primar ing. Ciprian Olteanu.

Școala online am asigurat-o cu un pas înainte prin dotare cu tablete prin Asociația Salvați Copiii, tablete cu internet ce au fost distribuite conform cererilor părinților. Am venit totodată în sprijinul familiilor nevoiașe prin compartimentul de asistență socială venind în ajutorul acestora. Privind pandemia am realizat un punct de intrare pentru dezinfecție la intrare în primărie. Primim zilnic raportul cu persoanele ce vin în localitate astfel încât luăm măsuri eficiente cu personalul medical, postul de poliție și personalul de pază propriu cu care facem interogări la domiciliul persoanelor declarate în carantină.

Problemele primăriei sunt cele uzuale. Unii aruncă gunoaiele pe unde vor, noi intervenim. Am decolmatat șanțurile. Avem un utilaj buldoexcavator care nu a fost implicat așa cum trebuie la realizarea lucrărilor din localitate. Suntem pregătiți pentru deszăpezire am aflat că lama pentru plugul buldoexcavatorului era ambalată așa cum a fost primit…Am pregătit condițiile de siguranță bunei desfășurări a alegerilor parlamentare. Cetățenilor le transmit că au nevoie de răbdare. Avem mult de muncă. Din păcate îmi place situația aceasta în care ne aflăm, pentru că din aceasta nu putem decât să urcăm…a încheiat primarul com. Unirea, ing. Ciprian Olteanu.