Sorin Vrăjitoru își încheie activitatea în Camera Deputaților pentru mandatul ce urmează. El se prezintă călărășenilor…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Deputatul PSD Călărași Sorin Vrăjitoru s-a retras  cu demnitate la sfârșit de mandat din Camera Deputaților. După investirea consilierilor locali din mun. Călărași și a primarului Marius Dulce, parlamentarul călărășean a felicitat pe cei aleși – aceasta fiind și meritul implicării sale, a campaniei electorale ce a desfășurat-o în mod continuu. Pentru că este al 4-lea pe lista de deputați la alegerile parlamentare ce urmează acesta a declarat că nu poate câștiga un nou mandat. El se retrage cu demnitate după o activitate marcată de multă muncă și nu de multă odihnă relaxantă – ca alți parlamentari.

Vrăjitoru și-a expus călărășenilor doar câteva dintre rezultatele sale. Faptul că pentru aceștia s-a redus cu 2 ani vechimea la pensie i se datorează. Ideea proiectului portului turistic de promenadă și obținerea finanțării de la ultimul guvern PSD i se datorează – urmând ca alți social democrați din echipa Iliuță să înceapă lucrările. Tor de numele lui Vrăjitoru se leagă și prea multele demersuri pentru începerea lucrărilor de la pasajul rutier peste calea ferată de la Drajna – care iată vor începe curând. Pe Sorin Vrăjitoru l-am întâlnit la majoritatea deplasărilor în județ a miniștrilor și secretarilor de Stat PSD. L-am găsit la km.388 acolo unde s-a dat în folosință cea mai modernă instalație de irigat ce deservește terenurile fermierilor călărășeni. L-am găsit în Cămine de bătrâni sau întâlniri cu sindicaliștii. L-am găsit acolo unde era nevoie de un specialist în agricultură, el activând în Comisia de agricultură a Camerei Deputaților.

Vrăjitoru a lucrat în multe proiecte de legi, unele fiind promulgate. De amintit legea recunoștinței între generații, cea pentru realizarea de operaţiuni pentru exploatarea energiei eoliene offshore, privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în strainătate, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate,  pentru completarea art.164 din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectaţi de fenomene meteorologice nefavorabile, privind sistemul unitar de pensii publice, pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, pentru modificarea art.60 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, pentru modificarea şi completarea Legii nr.266/2002 privind producerea, prelucrarea, controlul şi certificarea calităţii, comercializarea seminţelor şi a materialului săditor, precum şi testarea şi înregistrarea soiurilor de plante, pentru completarea Legii asistenţei sociale nr.292/2011, pentru plafonarea preţului medicamentelor şi a alimentelor de strictă necesitate, completarea Legii nr.53/2003 – Codul muncii şi pentru reglementarea unor măsuri de protecţie socială, privind gestionarea deşeurilor nepericuloase compostabile, pentru completarea art.18 din Ordonanţa Guvernului nr.28/2008 privind registrul agricol, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului, privind asociaţiile pensionarilor, privind regimul juridic al contravenţiilor, privind regimul juridic al plantei canabis, al substanţelor şi preparatelor ce conţin canabis, utilizate în scop medical, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei,  privind salarizarea personalului din economia naţională, pentru recunoaşterea meritelor personalului din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, participant la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român sau la pregătirea pentru apărarea ţării, precum şi pentru acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, privind aprobarea Programului de sustinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, privind ajutorul public judiciar în materie civilă, pentru revizuirea Constituţiei României,  privind circulaţia pe drumurile publice, privind protecţia animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice, privind reforma în domeniul sănătăţii, privind regimul drumurilor, etc. Un total de 114 proiecte de acte legislative în care deputatul călărășean a lucrat.

Sorin Vrăjitoru își desfășoară activitatea în PSD, el începându-și activitatea fiind ucenicul senatorului Doru Ioan Tărăcilă. Vrăjitoru nu și-a schimbat niciodată partidul, nu a fost un traseist sau oportunist – fapt care i-a adus încrederea în special a pensionarilor social democrați.Vrăjitoru a fost și va fi un critic aspru al disfuncționalităților din viața românilor, al guvernării defectuoase. El nu va putea trece nepăsător, ca mulți alții din păcate pe lângă românii aflați în suferință. Vestea proastă pentru rivalii săi este că Sorin Vrăjitoru va rămâne social democrat. Nu își va trăda partidul și pe oamenii care i-au marcat cariera.

Pentru toate aceste contribuții personale la dezvoltarea comunităților la prosperitatea și bunăstarea românilor și în special a călărășenilor deputatul PSD Călărași a fost aplaudat de audiența din sala de ședințe a Consiliului local Călărași. Respect Sorin Vrăjitoru!