SJU Călărași. O familie acuză de malpraxis la o naștere. Ancheta în derulare. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Imediat după numire, conducerea interimară a SJU Călărași se confruntă cu o anchetă. Iată de ce…

Spînu Mirela ne anunță pe adresa redacției că fratele ei și cumnata sa Petre Vasilica  au mers joi 7 mai la Spitalul Județean de Urgență Călărași, pentru ca cumnata ei urma să nască. Iată ce declară Spînu Mirela: Cumnata mea Petre Vassilica de cca. 30 ani, a fost preluată și i s-a comunicat că urma să nască în cateva ore fara a avea complicații. I s-au făcut ecografie… A fost preluată de medicul rezident D.D. la orele 16.45. Din cauza durerilor cumnata ei a spus că vrea să i se facă cezariană. Medicul i s-a spus că nu se poate pentru că nu există cuvantul nu poate și nu există nici anestezist în spital. În final copilul s-a născut mort, fara a plange. Deși persoana a intrebat ce se intampla cu copilul ei…medicul nu a comunicat nimic. O asistenta a spus ca trebuie sa cheme pe dr Said. Acesta a venit imediat insotit de anestezist. Femeii nu i s-a aratat copilul…A fost dusă la ATI. Cu familia nu s-a comunicat absolut nimic. La ATI dr Said i-a spus că nu mai are ce face si copilul a murit. Petre Vasilica ar fi acuzat atunci pe doctorița rezidentă că nu a vrut sa-i faca cezariana…spune cumnata sa.

Familia vrea sa stie motivul decesului copilului ce trebuie inmormantat

Din convorbirea telefonica Spanu Mirela spune că doctorița nu a raspuns la nici o intrebare. Familia ei crede că dacă ar fi dat șpagă altul ar fi fost interesul medical. Ei mai acuză lipsa de pregatire a medicului rezident, faptul ca era stagiar si lipsit de pregatire. Fratele persoanei ce a reclamat, soțul persoanei in cauza nu a putut sa vorbeasca cu medicul de garda. A apelat la Poliție, la criminaliști. Aceștia au procedat legal si au luat declarații catre cele legale. La Colegiul Medicilor Calarasi unde familia a fost să depuna plangere au aflat ca medicul rezident apartine de Colegiul Medicilor Bucuresti și ca nu pot primi vreun raspuns. Familia vrea să știe care este motivul decesului copilului. Pentru că sambata 9 mai au platit o expertiza medico legala. In urma acesteia familia a fost informata ca din studiul organoleptic al copilului decedat, vizual acesta are coastele si cervicala rupte. Ca s-ar fi acționat in forta asupra lui la naștere…Vineri 8 mai familia a incercat sa ia legatura telefonic cu conducerea spitalului. Inutil… La orele 14, dupa indelungi insistente la sectia de ginecologie si garda UPU au aflat de la o asistentă revoltată probabil de deranj că nu mai este nimeni nu este in spital…Ca este vineri si conducerea, medicii nu mai sunt in spital… Nu au reusit sa vorbeasca cu aceasta nici sambata si duminica…Familia vrea sa stie motivul decesului copilului ce trebuie inmormantat. Din spusele persoanei ce a reclamat conducerea spitalului a dat dispozitie ca sa nu fie primita televiziunea pentru a prezenta public despre aceasta.

Conducerea Consiliului Județean Călărași a fost informată, cu mențiunea că președintele Vasile Iliuță a cerut ca să i se aducă la cunoștință orice nereguli din spitalul judetean de urgenta în vederea remedierii acestora. Se așteaptă punctul de vedere și al conducerii spitalului pe care ne obligăm să îl publicăm, cat si rezultatul anchetei.