Serviciul Public pentru Gestionarea Cîinilor fără Stăpân continuă campania destinată adopțiilor de animale în parteneriat cu Inspectoratul Școlar. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Astăzi 5 mai 2023 Serviciul Public pentru Gestionarea Cîinilor fără Stăpân continuă campania destinată adopțiilor de animale în parteneriat cu Inspectoratul Școlar la o Instituție de învățământ de pe raza mun. Călărași. Conducerea Serviciului a organizat la fața locului o prezentare a căței celor mici dar ș părinților prezenți în vederea adoptării. Animalele sunt tratate mdeical, deparazitate, au certificate de sănătate. Directorul dr. Ilie Tîlpeanu a prezentat activitatea centrului pe care îl conduce și a motivat de ce trebuie adoptat un câine credincios de la Serviciul Public.

 VIDEO

La fața locului a participa și Poliția Animalelor Călărași care a împărțit pliante și a explicat despre sancțiunile pentru persoanele care supun la rele tratamente animalele, le abandonează în locuri publice, precum și alte sancțiuni privind animalele.S-a arătat ce reprezintă un câine fără stăpân, în ce constă creșterea, adăpostirea și controlul animalelor, abandonul acestora, precum și obligațiile deținătorilor de câini.Totodată s-au informat elevii privind lăsarea unui câine aflat în proprietate pe domeniul public, fără hrană, adăpost și tratament medical precum și pericolele pe care le pot crea unele animale în astfel de situații.

 VIDEO

Dr. Tâlpeanu a informat privind procedura de restituire la solicitarea proprietarilor a animalelor care au deținut anterior animale dar mai ales despre procedura de adopție, respectiv de preluare în proprietate a câinilor fără stăpân din adăposturi de către persoane fizice sau juridice. Personal calificat din cadrul serviciului a explicat celor interesați despre microciparea animalelor, ca mijloc de a le identifica electronic prin implantarea sub pielea animalului cu un dispozitiv ce conține un număr unic criptat ce poate fi citit cu un dispozitiv electronic.

VIDEO 

Totodată s-a descris campania de sterilizare a câinilor prin care se realizează suprimarea funcției reproducătoare a câinilor. S-a arătat că astfel de acțiuni vor continua prin parteneriate cu diferite ONG -uri și medici specialiști dar și prin programe comune cu Complexul de Agrement Zoo Călărași, prin Primăria Călărași – Instituții care sunt puternic implicate în acțiuni de adopție, tratament al câinilor.