Senatorul PSD Roxana Pațurcă: Pot înțelege de ce liberalilor nu le plac bugetarii și pensionarii, dar nici antreprenorii nu le mai plac?

image

Senatorul Roxana-Natalia Pațurcă: ”Mai există vreo categorie socială pe placul liberalilor în această țară?”

Partidul Social Democrat a propus recent tuturor partidelor semnarea unui pact politic, intitulat Pactul Național Pentru Bunăstarea Românilor. Documentul este o cartă albă menită să asigure protejarea drepturilor românilor indiferent de cine va ajunge la guvernare, un acord politic care să asigure românii că nu le vor fi tăiate pensiile și salariile și nu se va renunța la măsurile de susținere a micilor companii, la măsurile de protejare a activităților independente și de sprijinire a tinerilor antreprenori.

”Cele cinci puncte ale Pactului constituie o garanție a continuității măsurilor bune luate de PSD în ceea ce privește bunăstarea românilor. De ce nu dorește PNL semnarea acestui Pact? Este simplu: așa cum s-a pronunțat și liderul acestei formațiuni în repetate rânduri, odată cu ajungerea dreptei politice la guvernare se va proceda, la fel ca în 2010, la tăierea salariilor, la tăierea pensiilor și la concedierea masivă a salariaților din sectorul de stat. Mai mult, anunțatele creșteri de impozite și taxe, incluzând aici și intenția PNL de a impozita sectorul IT, oferă o imagine a dezastrului care se prefigurează pentru români în situația în care dreapta politică va ajunge la guvernare”, a declarat președintele executiv al PSD Călărași, senatorul Roxana-Natalia Pațurcă.

”Noi, cei din PSD, credem cu tărie în faptul că românii au dreptul, măcar acum, după 30 de ani, la bunăstare și mai credem că toți cei care formăm clasa politică din România am ajuns, după 30 de ani, la o maturitate care să ne permită să asigurăm acest deziderat indiferent de cine ajunge la un moment dat la guvernare. România crește economic de aproape 3 ani, de când PSD a preluat puterea, iar Ludovic Orban încearcă să spună românilor că nu sunt bani de pensii și salarii. În condițiile în care există un excedent la bugetul de pensii de 380 milioane lei, PNL anunță că va tăia pensiile pe motiv că nu sunt bani la buget. Absurd!

Mai mult, în condițiile în care, ideologic, dreapta politică era cea care sprijinea antreprenoriatul, iată că de aproape 3 ani de zile PSD, o formațiune de stânga, încurajează antreprenoriatul românesc prin reducerea impozitului pe profit și prin programe de tipul Start-Up Nation care a dus la înființare a zeci de mii de IMM-uri. Pot înțelege de ce liberalilor nu le plac bugetarii și pensionarii, dar nici antreprenorii nu le mai plac? Mai există vreo categorie socială în România care să fie pe placul liberalilor?”, a concluzionat senatorul Roxana Pațurcă.

Refuzul liberalilor de a semna acest Pact politic are lor înaintea anunțatei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului pe care PNL dorește să o treacă la vot în Parlament.