Senatorul Cionoiu asaltat de plângeri ale cetățenilor cu aparate distruse de către ENEL – VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu a arătat astăzi 28 ianuarie 2021 într-o conferință de presă că este asaltat de către cetățenii care au suferit pagube cauzate de  întreruperile neprogramate ale curentului electric în municipiul Călărași. Cionoiu  a primit în audiență cetățeni cărora fluctuațiile de tensiune și desele întreruperi ale curentului electric din ultima perioadă le-au stricat aparatele electrocasnice. La telefonul de urgență al ENEL nu răspunde nimeni. Nici directorul societății responsabil pe Călărași nu poate fi găsit…El cere respect pentru cetățeni din partea oricăror firme ce asigură servicii…

Nicușor Cionoiu: Aproape jumătate dintre oamenii care vin în audiență au mari probleme cu Enel. Probleme legate de întrerurperi, porniri și reporniri ale curentului, probleme legate de aparatele de uz casnic, probleme legate de comunicare…Scumpirile de pe factură nu se văd și în calitatea serviciilor… a spus Cionoiu care a acuzat ENEL de lipsa investițiilor în calitatea infrastructurii de energie electrică:

“Aș vrea să vă supun atenției un aspect: respectul. Respectul pe care această firmă ar trebui să-l acorde unor oameni care plătesc facturile. Enel scumpește, scumpește, dar care este responsabilitatea și unde sunt investițiile?!

De aceea când ninge, când bate vântul, rămân oamenii pe întuneric și zile întregi… pentru că Enel nu face investiții. Care este responsabilitatea acestei instituții?!”

Senatorul călărășenilor Nicușor Cionoiu nu a asistat pasiv la solicitările cetățenilor ci a verificat personal cum se rezolvă o reclamație la InfoEnel: 

“Am verificat și eu numărul de telefon care apare pe factură. Am sunat la 021 9977, și dacă într-adevăr ai timp sau ești la pește este ok. Pentru că poți să stai o jumătate de zi ca să-ți răspundă cineva ambiguu și să nu rezolvi nimic.Toate aceste lucruri nu se rezolvă cu mijloace automate… nepăsarea este crasă…Am mers mai departe și am verificat. Avem un director pe zona Călărași – Slobozia, domnul Vasile Dumitru Adrian care vine la Călărași cum circula rata pe vremea comunismului, din doi în doi. Nu se poate așa ceva, plătim aceste facturi. Se scumpesc serviciile… dar noi, oamenii, pentru ce plătim?

Avem dreptul la o explicație. Care este explicația Enel? Ce se întâmplă cu aceste întreruperi. Da, înțeleg, mai sunt și defecțiuni, dar nu vedeți că nimeni nu vrea să facă investiții?!”

Senatorul Cionoiu a concluzionat  că Enel beneficiază de tratament preferențial din partea Statului. În timp ce majoritatea firmelor sunt controlate, pe cei de la Enel nu-i deranjează nimeni:

“Toți antreprenorii sunt supuși controalelor, acest Enel nu este supus la nimic. Totul este la bunul plac al fiecărui șef, șefuț și așa mai departe… Nu se poate așa ceva. Oamenii nu trebuie să beneficieze doar de măriri de prețuri. Unde este dialogul Enel cu un cetățean de rând?!”

Senatorul Nicușor Cionoiu a pornit o campanie pentru controlul calitățiii serviciilor la care publicația noastră îl va sprijini. El a declarat că nu numai strîngerea de semnături și interpelarea este necesară ci se gândește la un proiect de lege privind calitatea serviciilor: Această situație nu va rămâne așa. Voi face o listă cu nemulțumirile oamenilor și vom face chiar o interpelare în Parlament. Oamenii trebuie să știe pentru ce plătesc. Foarte mulți oameni se chinuie să-și plătească facturile…