Roseți: Primarul Rîjnoveanu vrea dispensar nou și o grădiniță cu program prelungit…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

La primăria com. Roseți îl găsim pe dl. primar Rîjnoveanu aplecat pe teancurile de hârtii de pe biroul său. Le disprețuiește, dar nu are încotro pentru a introduce gazele naturale în localitate. Nicolae Rîjnoveanu: Până pe 17 decembrie trebuie depusă cererea de finanțare și documentația cu avizele și studiul de fezabilitate. Alegerile parlamentare l-au deranjat pe primar pentru că l-au oprit din muncă. Ni se spune că de 6 mandate nu a reușit să își ia concediul de odihnă, ci rareori frânturi din acesta. Dacă plec 3-4 zile la întoarcere trebuie să lucrez forțat pentru a debloca hârtiile găsite la întoarcere către compartimentele de specialitate. 

Nicolae Rîjnoveanu: Pașii de urmat pentru introducerea gazelor naturale s-au urmat. Astăzi în Consiliul local se votează indicatorii tehnico economici pentru această investiție. Acest program era necesar a fi promovat, este în folosul tuturor. Cetățenii își doresc, deși este costisitor. Toată lumea dorește să trăiască mai bine. Sunt facilități către dezvoltare. Vreau să beneficieze toți oamenii. Sunt și economii pentru încălzirea școlilor, grădiniței…Condițiile impuse au fost grele. Ni se cerea respectarea unei distanțe până la magistrală. Acum se vrea. Și noi vrem să urmăm modelul primăriilor fruntașe din ară. Așteptăm de la ENEL planul de lotizare. Sunt necesare condiții de tramă stradală, apă și curent pentru ca problemele oamenilor să fie rezolvate.

Nicolae Rîjnoveanu: Planurile de viitor sunt clare. Vreau să fac un dispensar uman cum trebuie la cei cca. 6400 oameni. Cele 2 cabinete nu asigură cum vreau condițiile necesare. Locația este o fostă locuință a specialistului, realizat în cca 4-5 luni. Fostul dispensar s-a restituit foștilor proprietari. Avem nevoie de unul modern. Pentru că oamenii au nevoie de condiții pentru a li se asigura condițiile de sănătate. 

Nicolae Rîjnoveanu: În 2021 vreau să realizez o grădiniță cu program prelungit. Vin în întâmpinarea părinților ce fac naveta, lucrează până târziu. Trebuie să știe că copiii acestora au bune condiții de hrănire, de odihnă, în condiții de siguranță spune primarul Rîjnoveanu. Sperăm să aducem acolo și elevii din clasele primare pentru a servi masa în acea locație. Avem nevoie de tineri sănătoși și suntem obligați s le asigurăm bune condiții pentru a se dezvolta. Oamenii sunt scârbiți de ceea ce se întâmplă la nivel de țară. Indiferent cine ar fi la putere, am pretenție să avem un guvern și un președinte echidistant. Când ai fost validat primar sau parlamentar, ori președinte ai un singur scop, și acela nu este politic ci de a dezvolta localitățile, de a aduce bunăstarea oamenilor…