Roseți: Primarul Râjnoveanu nu se lasă…Începe forajul a 2 puțuri de apă…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Vizita noastră în com. Modelu l-a găsit pe teren pe primarul PSD Nicolae Râjnoveanu. Începe forarea  2 puțuri de apă la medie adâncime. În această perioadă se asigură 145 metri cubi pe oră de apă din puțuri forate. Prețul este foarte mic de 2,50 lei/ metrul cub, și va fi mai mic după ce alimentarea puțurilor se va face de la parcul fotovoltaic – o altă investiție pentru care primarul Râjnoveanu vrea să candideze la alegerile din 27 septembrie. Apa nu s-a oprit niciodată la Roseți, nici vara când se udă grădinile… ne spune primarul.

Primarul ne-a arătat cum este tratată apa uzată cu ultraviolete. Apa este suficientă și bună. DSP a declarat că 5% din sistemele de alimentare cu apă din județul nostru nu se pot compara calitativ dar și cantitativ cu cel din com. Roseți. Indiferent cine îmi va controla activitatea stau cu fruntea sus, pentru că știu despre ce este vorba. La nivel de Roseți avem gospodăriile de apă cele mai bine puse la punct. Tot din cauza asta voi fi tot primar. Vă promit. Oamenii din comună să aibă încredere în mine pentru că știu ce am de făcut. Primarul ne-a prezentat castelul de apă unde funcționează o instalație automatizată pentru pomparea a apei, apoi sistemul de comandă și control al stației de epurare a apelor uzate. S-a făcut mențiunea că stația este foarte competitivă și tratarea apei este foarte eficientă, motiv pentru care în ultimii 2 ani nu s-a deversat deloc apă reziduală în Borcea…arată acesta.

S-a prezentat în acest sens vana de scurgere sigilată. Noul proiect va fi de realizare a unui bazin de 315 metri cubi de apă în curtea stației de tratare. Tot aici de va aduce o vidanjă de mare capacitate pentru curățarea instalațiilor de canalizare înfundate. Stația de tratare a apei este modernă. Se realizează clorinarea apei dar și tratarea cu ultraviolete pentru distrugerea bacteriilor și microorganismelor. Apa este potabilă la toți indicii controlați de 2 ori pe lună de către laboratorul autorizat al Ecoaqua. Cine nu crede este invitat să studieze acele rapoarte. Proiectele celor 2 stații de tratare și de epurare a apelor uzate a costat 0 euro pe primăria Roseți, fiind investiții suportate de Uniunea Europeană…încheie primarul Râjnoveanu.