Roseți: Primarul Râjnoveanu denunță lipsa polițiștilor din localitate. O zi din activitatea sa…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Pe primarul Rîjnoveanu l-am găsit consultându-se cu viceprimarul localității. Calculele matematice precise sunt importante pentru primarul care nu admite vreo greșeală, privind banii cheltuiți și lucrările efectuate. Dezinfecția localității s-a realizat încă de anul trecut la nivelul tuturor spațiilor publice. Cum am auzit de epidemie am căutat să iau măsurile necesare, spune primarul. Din 80 persoane izolate avem acum doar 10. Cei în carantină nu îi cunoaștem în alte locații. Lumea a înțeles, și oamenii au fost responsabili au respectat sarcinile. Mergând la ei acasă împreună cu oamenii mei ne-am implicat și nu avem probleme privind respectarea măsurilor impuse…

După starea de urgență o să murim de foame…economia nu mai merge. Pe cîmp este secetă. Agricultura este pusă la pămînt. Acum s-ar fi văzut eficiența irigațiilor. Trebuie rezolvate problema irigațiilor începute de ministrul PSD Daea. El a început irigarea țării, reabilitarea unor sisteme de irigații. m fost la Ciocănești, Ștefan cel Mare și am văzut implicare. Nu trebuie să fim la mila cerului să ne uităm să plouă…agricultura este șansa țării.

Suntem pregătiți pentru reluarea anului școlar. Reabilităm școlile, am executat lucrările de rezistență și lucrăm la învelitoare. Lucrările sunt de bună calitate și colaborez bine cu dirigintele de șantier, controlez mereu lucrările. Constructorul mi-a comunicat că lucrarea este de bună calitate. Suntem pe un drum bun. Au fost zile când ne-am blocat, dar acum lucrăm pe brânci. La finalul lunii mai parte din corpul D și E vor fi la finisaj. Putem pregăti în aceste spații secțiile de votare pentru alegerile ce vor urma. Sunt lucruri ce se pot rezolva. În perioada de vacanței vom lucra la corpurile AB și C. Curând vom începe execuția la extinderea rețelei de apă și canalizare. Lucrăm și la sala de sport și terenul de minifotbal. Am primit de la Distrigaz București avizul favorabil pentru introducerea gazelor naturale. Suntem pe drumul bun și ne ținem de cuvânt, ne onorăm promisiunile. Este greu dar ne descurcăm…

Am colaborat cu toate Instituțiile privind combaterea epidemiei. La nivelul localității avem însă deficit foarte mare de polițiști. De 3 săptămâni nu am 1 polițist în localitate. Prefectul știe dar nu poate rezolva problema. Nu au cadre suficiente…Trebuie să fim toți la datorie…Pe mine nu mă interesează. Nu vreau ca la 1000 să am 1 polițist…dar la 6490 locuitori vreau să am măcar 3 polițiști la post…Am primit o adresă să sprijinim logistic pe polițiști pentru a nu se extinde furturile. Pe cine să ajut? Nu am pe cine…Organizarea posturilor de poliție este defectuoasă…Gestionez foarte greu situația la nivelul controlului epidemiei. Lumea este acasă, este izolată, nu avem furturi. Sunt supărat privind cei întorși din străinătate. Cheltuim banii de pomană fără rost iar unii nu au obligații. Noi cu ce rămânem? Țara trebuie dezvoltată. Nu văd contribuția celor întorși. Noi ne dăm aici contribuția…Legislația trebuie adaptată. Necazurile ne vor apropia. Astea ne unesc pe noi, dar unii sunt nepăsători, și ne cântă negativ că de aia au plecat din țară…a încheiat primarul Râjnoveanu.

La sfârșitul interviului l-am însoțit pe primar pe teren acolo unde zilnic verifică ce se muncește. S-a terminat asfaltarea și trebuie făcute subtraversările de canalizare la intersecții. Verific cu ocazia asta și cum s-a realizat asfaltarea cei 9 km, respectiv grosimea și uzura acestuia. Mândria sa sunt cele aproape 300 locuințe noi realizate prin extinderea intravilanului la intrarea în localitate.