Roseți/ primar Râjnoveanu: Proiectul de realizare rețea de gaze va continua prin programul Anghel Saligny. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Primar Nicolae Rîjnoveanu: Proiectul de înființare a lucrărilor de gaze naturale în com. Roseți a fost depus demult, prin 2018, Roseți fiind printre primele comune care a întreprins acest demers necesar dezvoltării localității noastre. Acesta a trecut de ambele faze, respectiv de faza tehnică și de cea economică, dar nu a putut fi finanțat în limita celor 235 mil. euro alocați proiectelor din România. Astfel, doar 14 proiecte au primit finanțare pentru că suma a fost insuficientă pentru toate proiectele ce au depășit 50 de puncte ( 104 proiecte).

Prin adresă înaintată la Ministerul Fondurilor Europene am primit răspunsul că putem în această situație să reluăm proiectul prin depunerea documentației prin programul Național Anghel Saligny, în condițiile în care 5,5 mil. euro au fost alocați pentru proiectul de înființare a gazelor naturale. Așteptăm cu nerăbdare, în urma discuțiilor cu Alexandru Soare directorul general al Ministerului Dezvoltării ca proiectul nostru să nu mai fie evaluat, întrucât a fost deja o dată supus acestor proceduri fiind considerat eligibil. Am solicitat domnului Soare a se urgenta și pentru localitatea Roseți procedurile legale pentru a se scurta timpul și a se acorda finanțarea necesară – a declarat pentru Atitudinea din Călărași primarul com. Roseți Nicolae Rîjnoveanu. 

 VIDEO

La Castelul de apă s-au finalizat lucrările iar săptămâna viitoare se vor finaliza mici corecții. Eu am cerut  schimbarea conductei dintre canivou și castel, montarea unei supape unisens. Cele 4 foraje de acolo le folosim vara când cererea de apă este mare. Este nevoie de automatizarea acestui consum. Curând facem recepția lucrării, nu ne grăbim. Trebuie realizat și un branțament pentru cei 80kw, investiția este complexă pentru gospodărirea apei. Le vom rezolva în timp scurt. Va fi nevoie de întreruperea furnizării apei pentru 3 zile pe timpul efectuării unor lucrări, dar vom termina cu bine si acest proiect.

Privind Sala de sport, o vom finaliza prin CNI în acest an. Executantul are toate condițiile, este serios și demonstrează că este preocupat de calitatea lucrărilor. Avem de pus la punct acel dispensar, dar vom avea nevoie și de cadrele medicale necesare deservirii acestuia. Este nevoie de condiții pentru medici. Prin extinderea grădiniței mai descongestionăm patru săli de clasă, iar procesul educativ va fi mai relaxat în școală.