REBU Călărași continuă campania de colectare a deșeurilor selectabile și de educare cetățenească. Iată cum…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Informarea cetățenilor, responsabilizarea merge în direcţia bună. O demonstrează sacii galbeni pe care îi vedem la porţile caselor în zilele planificate pentru ridicarea acestora. Dacă până acum vedeam în faţa caselor pubelele  pentru deşeuri menajere scoase pentru a fi colectate de către serviciul de salubrizare menajeră, mai nou cetăţenii scot şi sacul galben. Călărășenii sunt conştiincioşi şi scot sacul conform programului, dar alţii însă nu au reuşit să fie mobilizaţi  de acţiunile RER. Aşa se face că dintr-un cartier de colectare selectivă vreo  60% dintre locuitori scot sacul galben conform orarului. Mai există şi locuitori care fie nu respectă programul din motive mai mult  sau mai puţin obiective, fie nu scot deloc sacul ca urmare a lipsei de implicare.

În zilele de colectare, cei de la RER mai găsesc saci galbeni umpluţi cu deşeuri menajere sau cu amestecde frunze  cu iarbă. La Călărași cei de la REBU nu lipesc încă stickere cu informația…CONȚINUT NECORESPUNZĂTOR. Ei ridică deocamdată sacii galbeni, al căror conținut îl procesează. Aflăm că situația asta nu va dura mult, pentru că lumea a început să se conformeze. Ceea ce a debutat timid acum 2 ani, această campanie de colectare selectivă şi responsabilizare socială ” sacul galben” continuă cu determinare şi motivaţie până în momentul în care obiectivul campaniei va fi atins şi fiecare cetăţean îşi va însuşi în conduita sa şi colectarea selectivă a deşeurilor pe care le generează, a precizat Răzvan Sauciuc.

 

Campania de responsabilizare socială ” Sacul galben” este o campanie derulată în municipiul Călărași de către REBU. Compania REBU a informat despre  sacul galben şi despre colectarea selectivă, dar după o campanie atât de amplă, ne întrebăm dacă eforturile celor de la REBU Călărași au dat rezultate… Pentru aceasta ne-am deplasat la sediul societății din Călărași str. Variantă Nord. Zeci de metri cubi sunt adunați din municipiu la 2-3 zile și, după procesare, materialele selectate sunt presate. Societatea este dotată cu o presă de mare capacitate care compactează zecile de metri cubi de materiale reciclabile adunate din municipiu. Se poate observa foarte uşor interesul operatorului de salubritate de a implementa şi în oraşul nostru colectarea separată a deşeurilor reciclabile, materialele informative distribuite ( flyere, informări,ghiduri), dar în ce proporţie toate acestea ajung să influenţeze comportamentul cetăţeanului? VIDEO

Despre programul de colectare a sacilor galbeni, pe străzi puteți să citiți pe LINK