REBU Călărași a implementat sistemul de urmărire a colectării deșeurilor în municipiu. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Directorul  REBU responsabil pe mun. Călărași, ing. Răzvan Sauciuc ne-a informat că recent au pus în funcțiune și la Călărași sisemul de urmărire în trafic al autospecialelor destinate transportului deșeurilor din mun. Călărași. Aplicația permite ca de la dispecerat să se poată urmări toate autospecialele, sau numai unele selectate pe anumite trasee de deplasare. Se pot observa inclusiv timpii de staționare de pe străzi, atunci când se încarcă gunoiul de la locuințe sau de la platforme. Pontajul, fișele de pontaj ale fiecărui salariat sunt realizate cu evidența informatizată furnizată de aplicație. Arhivele se păstrează cca. 1 an și jumătate și se pot verifica cu precizie activitatea fiecărui echipaj. Acționăm și acolo unde primim telefoane că nu s-a ridicat gunoiul, din motive diverse…fie nu s-a putut intra pe strada aflată în lucru, fie cetățenii au uitat să scoată pubela mai devreme…Acționăm imediat și remediem problemele solicitate telefonic – ne spune Răzvan Sauciuc.

Recent am dotat cu câteva sute de containere din plastic sau metalice baza noastră de lucru. Avem probleme cu cetățenii care dau foc la pubelele din plastic. Cooperăm eficient cu Garda de Mediu și Poliția Locală, care ne-au ajutat să intervenim în locații unde frecvent se aruncă haotic deșeurile ex Oborul Nou. Au aplicat multe sancțiuni, dar soluția va fi de amplasare a unor containere foarte mari, fapt pentru care ne-am dotat și cu o autospecială pentru transportul acestora.

Programul Sacul Galben continuă la Călărași cu mențiunea că nu mai distribuim saci decât la locuințele unde avem evidențe că deșeurile sunt selectate. Asta o facem întrucît avem pierderi foarte mari de saci și am constatat că aceștia se folosesc după bunul plac al unor cetățeni și nicidecum pentru destinația anume, pentru scopul distribuirii lor ( LINK )- ne spune ing. Sauciuc prezentând în cifre, graficul de colectare.

Realizarea de platforme pilot cu cartele a fost bine apreciată de cetățeni și este eficace în prezent  (LINK ) fapt pentru care atât noi cât și Primăria vom continua realizarea de astfel de incinte platformă moderne în mun. Călărași. La fel vom continua campania de educație și conștientizare a cetățenilor începută prin parteneriatul cu Instituțiile de învățământ școlar. Volumul nostru de muncă a crescut foarte mult, la fel și profesionalizarea salariaților dar mai ales dotarea logistică. Avem mult de muncă în perioada de vară când se strâng cantități mari de deșeuri dar și cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă – a spus acesta făcând un nou apel la respectarea normelor de conviețuire și a simțului civic privind depozitarea deșeurilor menajere. Un prilej conducerea REBU Călărași pentru a spune La Mulți ani călărășenilor și de a le garanta execuția unor servicii la timp și de calitate.