Răzvani: Iulian Iacomi tot mai aproape de comunitatea rromă, prin proiectele PSD. Iată cum…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Munca primarului PSD Iulian Iacomi  nu s-a oprit și se adresează în continuare celor săraci, nevoiași și amărâți cum puțini primari  fac acest lucru în județul nostru. Ketanes, este un ansamblu de măsuri integrate pentru persoanele defavorizate din comunitatea marginalizată cu o valoare totală de 17.544.546 lei.

Un grup țintă de 751 persoane defavorizate din satul Răzvani vor beneficia de:
– educație sanitară , școala după școală, a doua șansă;
– educație antreprenorială, prin care 10 persoane vor beneficia de 10 000 euro pentru a-și deschide o afacere;
– se vor face reparații la 80 locuințe și acte de proprietate gratuit la alte 200 gospodării;
– tabere școlare, cursuri de calificare gratuite în meserii căutate pe piață.
Proiectul se va finaliza în martie 2021.

Astăzi 24 februarie 2020 Iulian Iacomi, împreună cu cordonatorul principal al proiectului Ketannes, directorul școlii din Răzvani, alături de  cadre didactice a participat la recepția unui ansamblu modular de 4 clase, și anexe destinat educării rromilor și persoanelor defavorizate din localitate. Iacomi a fost aplaudat de audiență, unii dintre aceștia cerînd primarului PSD să le construiască în sat o farmacie și un dispensar. Rromii au apreciat că copiii lor și nu numai au învîțat să scrie și să citească în cadrul acestui program. Și cadrele didactice au apreciat că participanțiila program sunt foarte atrași de calculele matematice dar și de noțiuni pentru administrarea unei firme. Încă o dată Iulian Iacomi a cîștigat simpatia cetățenilor…VIDEO

Prin proiectul Ketanes – Măsuri integrate pentru persoanele defavorizate din comunitatea marginalizată din Răzvani, un proiect POCU s-au alocat la 12.03. 2018 și până la 11.03.2021 o sumă considerabilă. Astfel  17 544 546 lei au fost alocate accesului și participării la educație a 200 copii ( 150 rromi, 50 alte etnii), și 50 adulți defavorizați. 90 preșcolari vor beneficia de pachete cu îmbrăcăminte și încălțăminte, ateliere tematice, școli de vară, 90 de părinți vor fi implicați în programe de educație parentală, 110 elevi din ciclul primar și gimnazial vor beneficia de programul Școală după Școală și 50 adulți vor participa la programul…A doua șansă.

Programul este în derulare. 376 persoane din Răzvani ( 326 rromi, 50 nerromi, minim 35% femei sunt angajate și integrate  ocupațional pe piața muncii. Se desfășoară cursuri de calificare ca agent curățenie clădiri și mijloace de transport, lucrător în alimentație, agent dezinfecție, deratizare, dezinsecție, lucrător în comerț, agent securitate, operator introducere date, prelucrare date. 130 persoane dintre acestea vor fi sprijinite în vedeerea ocupării unui loc de muncă.

56 persoane dezavantajate din Razvani urmează cursuri și 10 dintre acestea sunt inițiate în afaceri. 56 persoane urmează un program de dezvoltare a competențelor, 10 dintre ele urmînd a primi finanțare de pînă la 40 000 euro. 751 persoane (551 adulți și 200 copii) vor beneficia de servicii de asistență socială, de servicii de evaluare a stării de sănătate, consultații și tratamente stomatologice. Vor fi reabilitate 80 de locuințe și se vor realiza lucrări de igienizare, reabilitare sau reparații. 200 persoane dezavantajate vor beneficia de asistență juridică pentru reglementarea actelor de proprietate, posesie și cadastru. Primăria Lehliu Gară este singura care a reușit să aplice în acest proiect dintre primăriile din jud. Călărași.