Răzvan Sauciuc ne prezintă activitatea REBU în mun. Călărași…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

În perioada pandemiei activitatea societății REBU nu a suferit probleme iar activitatea s-a desfășurat bine pe raza mun. Călărași. Toți angajații au fost protejați și au avut pe lângă echipamentul de protecție, mască, mănuși. Autospecialele la ieșira din program sunt dezinfectate, astfel încât societatea nu a înregistrat până acum vreun caz de îmbolnăvire a salariaților datorită corona virus.

Răzvan Sauciuc: Ne confruntăm în continuare cu aruncarea haotică a deșeurilor pe lângă containere, sau platforme. Avem utilaje speciale pentru ridicarea acestora, nu au fost și nu vor fi probleme privind ridicarea acestora. Zonele în care suntem obligați să intervenim foarte des sunt în cartierul 2 Moldoveni, în spatele supermarketului Penny, 5 Călărași.Sâmbăta și duminica sunt cele mai dese cazuri, fapt ce ne-a determinat să lucrăm și duminica. Nu au fost cantități spectaculoase ci la fel de comparabile cu cele de anul trecut. Avem 101 salariați și 40 autospeciale cu care acționăm organizat pe echipe și pe zone. Acestea sunt suficiente pentru municipiu și sunt folosite și pentru mediul rural. Pentru Călărași acționăm cu 7 autospeciale de luni până vineri, inclusiv iar în week-end cu 3-4 autospeciale în funcție de situațiile ce apar. Am lucrat non-stop inclusiv de sărbători. Salariile sunt atractive, le asigurăm bonuri de masă,și salarii decente, echipamente de protecție…Avem un sistem de monitorizare GPS care ne-a permis foarte mult îmbunătățirea activității noastre, urmărirea autospecialelor în timpul programului de lucru, inclusiv staționarea, timpii de funcționare. Programul sacul galben a fost reluat, sacii fiind ridicați joi și vineri, conform graficului de e site-ul nostru.

Se observă o mai bună respectare a modului de selecție a deșeurilor față de anii trecuți, chiar dacă am observat că foarte mulți saci nu se mai regăsesc pe traseu, acolo unde le-am dat spre folosire proprietarilor de imobile. Graficul de colectare a crescut cca. 20% față de anul trecut, și observăm o oarecare disciplinare a cetățenilor, chiar dacă am recuperat jumătate din sacii acordați spre folosire.

 

La nivelul REBU Călărași am achiziționat o presă container de 20 metri cubi, iar 2 muncitori selectează într-o hală deșeurile ce vin aici de la populație. După presare și balotare deșeurile ajung în final la Centrul CMID de la Ciocănești, firma noastră fiind doar transportator. Relația este bună cu cei de la Ciocănești dar mai ales cu Garda de Mediu Călărași fiind apreciată relația cu Zanfir Cristian, intervenindu-se acolo unde s-au semnalat aruncări neconforme de deșeuri, și ridicându-le imediat, salubrizând zona. Poliția locală concură și ea aplicând amenzi, acolo unde constată. Există însă și oameni certați cu bunul simț, care au distrus sistemul de acces cu cartelă la platforma din spatele Penny sau alții care nu folosesc containerele goale și aruncă gunoiul lângă platformă.

Facem reparațiile și înlocuirile acestor încuietori, la fel cum facem și reparațiile sau înlocuirile containerelor din plastic ori metalice – spune Răzvan Sauciuc, indicând cum li se fură roțile din cauciuc, distruse prin trântire sau incendiere. Vom mai distribui flyere privind modul civilizat de utilizare al acestor platforme. Noi am realizat 2 astfel de locații cu platforme și așteptăm și o implicare a Primăriei Călărași pentru că au promis că vor realiza și dumnealor 2 platforme. Populația ne respectă și na face plata serviciilor. Se vede asta la cozi, deși plățile se pot face și online. Lucrurile bune vor continua. Avem experiența a 2 ani de activitate la Călărași și cetățenii ne cunosc. La început a fost mai greu în perioada de acomodare, dar lucrurile s-au îndreptat spre bine…

strada Libertății, locația unde cetățenii aruncă ce vor și unde vor…

 

Fostul viceprimar în 2 mandate, Virgil Dumbravă, apreciază și el eforturile REBU, și descrie cum vede în zona unde locuiește o mai bună preocupare a acestora privind serviciile oferite. Gunoiul se ridică la timp și se salubrizează zonele de unde este ridicat. Însă la aceasta, la curățenia orașului concură mai mulți factori – indică acesta. A venit primăvara și mulți cetățeni din zona caselor în special aduc deșeuri pe care nu le pun în tomberoane. Se aruncă și mizeii de la porci, vegetație din curți. Unii își renovează apartamentele și aduc foarte mult moloz, resturi de materiale de construcții, mobilă…Nu este în regulă, a spus acesta indicând că factorii responsabili trebuie să oblige la respectarea curățeniei în municipiu.