PSD vrea să îl trimită pe primarul Pandea acasă. El va fi înlocuit cu Cherciu Marian. Iată de ce… VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Nicolae Pandea este primar în loc. Ștefan cel Mare de 30 ani din partea PSD. Până în acest an, când primarul a hotârât să își urmeze fiul la…PNL. În această situație, PSD și-a desemnat candidat ca primar un om gospodar, preocupat de bunăstarea localității de dezvoltarea ei, pe Cherciu Marian. Întâlnirea cu acesta pe teren, prin localitate a demonstrat lucrurile defectuoase pe care Cherciu trebuie să le remedieze. Firește după ce primarul Pandea va pierde alegerile locale și se va retrage acasă pentru a-și crește nepoții.

La Ștefan cel Mare apa intră în case. Primarul Pandea? Bine mersi…

Unii cetățeni acuză că apa pluvială este preluată de șanțuri pentru a fi adusă într-o vale de unde le intră oamenilor în case. Aceștia s-au săturat de disconfortul produs repetat la fiecare ploaie. Asfaltarea realizată de Pandea este de ochii lumii. Asfaltul este aruncat direct pe iarbă 2-3 cm. Lucrarea de mântuială este indicată și de consilierul local Ivan. Și în fața casei lui s-a aruncat cu amorsă peste iarbă și apoi s-a turnat asfalt. Risipa de bani publici este mare. Primarul actual este actual este acuzat de cetățeni că a uitat să mai controleze lucrările indicând că ar exista anume interese pentru a se proteja lucrările de mântuială.

La canalul de irigații nivelul crescut al apei nu este controlat. Apa se revarsă din canal spre proprietățile agricole și sat, direct peste drumul de pământ. Lipsa de viziune și de proiecte a primarului Pandea este indicată de Cherciu Marian. Primarul era obligat să realizeze prin ANIF sau proiect o lucrare de hidroameliorare, care să controleze debitele mari ale canalului ce se poate rupe…

Azilul de bătrâni este folosit drept stână pentru oi

Nu mai există Moara Veche deși s-a investit mult în ea…Azilul de bătrâni din localitate este o ruină după ce Consiliul Județean l-a dat acum 5 ani în primirea Primăriei Ștefan Cel Mare, acesta a fost lăsat în paragină locație unde se adăpostesc oile…Oportunitatea realizării unui azil în localitate și de locuri de muncă nu a fost o prioritate pentru Pandea, dar pentru Cherciu Marian este primul proiect pe o listă mare de alte investiții urgente ce vor avea susținerea Consiliului Județean și a președintelui Vasile Iliuță.

Apa este scumpă și deseori nu este potabilă, fiind un pericol pentru sănătate…

Apa din localitate nu este potabilă din cauza lucrărilor de întreținere efectuate ea neputând să fie consumată. Lumea indică că este plină de mizerie și la un preț mare de cca. 6 lei cu canalizare cu tot…Trotuarele sunt invadate de iarbă sau buruiană, după caz. Lucrările de mântuială sunt indicate de Cherciu.Lucrările trebuiau controlate de primar. Este o prioritate a mea aceea de a controla lucrările efectuate pe banii publici. Nu trebuie bătut joc de bani. Scuarul din localitate s-a realizat din borduri montate peste asfalt între sensurile de circulație. Scuarul nu are vreo utilitate. Dimpotrivă. Vegetația de pe acesta este uscată și oferă un aspect dezolant.

Tot dezolant este și stația de maxi taxi, singura din localitate, realizată în altă locație decât cea votată de consilieri. Pereții sunt rupți și este folosită de grupuri de derbedei pentru spartul semințelor, la adăpostul buruienilor și vegetației necontrolate de primărie.

Groapa de gunoi este un pericol pentru mediu

La groapa de gunoi a localității primarul Pandea nu a putut gestiona depozitarea și selectarea deșeurilor. Resturile menajere sunt arse și apoi amestecate cu gunoiul de grajd. Firma de pază nu își face treaba. Sistemul de supraveghere video este o investiție degeaba arată Cherciu. Degradarea terenului folosit drept groapă de gunoi este mare. De aici provin și mirosurile de nesuportat din localitate.

Stația de epurare funcționează necorespunzător, cu încălcarea prevederilor din documentația tehnică

Neregulile mari au fost indicate de presa centrală și la Stația de epurare/ LINK Lucrările s-au efectuat fără  existenţa tuturor avizelor necesare, prevăzute în certificatul de urbanism nr.12/07.07.2006 erau necesare avizele de la Administraţia Naţională a Îmbunătăţilor Funciare şi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Călăraşi”, anunţă Corpul de Control al Guvernului. Potrivit Adevărul Apele uzate nu pot fi evacuate.  Neobţinerea acestora, spun specialiştii, a avut drept consecinţă imposibilitatea utilizării la capacitatea proiectată a staţiei de epurare din localitatea Ştefan cel Mare. Astfel, apele uzate provenite din această staţie de epurare nu pot fi evacuate prin canalul de irigaţii Pietroiu-Ştefan cel Mare, conform documentaţiei tehnice întocmite, ci sunt colectare într-un bazin betonat d eunde sunt vidanjate ulterior şi transportate la staţia de epurare a societăţii Ecoaqua SA, situată în municipiul Călăraşi.