PSD susține familia și educația. Iată cum…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Implementarea principiului egalității de șanse în educație, îmbunătățirea performanțelor educaționale, abilităților și competențelor tuturor copiilor și tinerilor, prin accesul la un sistem de educație de calitate, relevant și incluziv sunt cheia pentru creștere economică și prosperitate. În condițiile unui declin demografic accentuat, reducerea abandonului școlar, care a atins cote îngrijorătoare și este în creștere, a devenit crucială pentru dezvoltarea sustenabilă a României, permițând valorificarea potențialului fiecărui copil.

Acest obiectiv poate fi atins numai printr-o abordare multisectorială, combinând măsurile pentru modernizarea pieței muncii cu cele din domeniul educației, susținând măsuri de incluziune socială, îmbunătățind serviciile medicale, promovând investiții în sectorul productiv și în cercetare-dezvoltare-inovare. Scopul principal al PSD este acela de a asigura o dezvoltare durabilă pentru România, o îmbunătățire semnificativă a
nivelului de trai pentru toți cetățenii țării noastre, inclusiv pentru acele persoane care sunt într-o poziție vulnerabilă.
Tinerii sunt viitorul României, resursa strategică a țării, pentru care statul român are datoria să asigure toate condițiile unei vieți decente și prospere. Doar prin crearea de noi locuri de muncă, prin îmbunătățirea calității și a accesului la educație, prin susținerea familiei tinere, prin stimularea natalității putem asigura noilor generații un viitor aici, acasa, în România.

Copiii și familiile din România se confruntă în continuare cu probleme care le afectează atât prezentul, cât și viitorul. Eforturile guvernării vor fi canalizate cu preponderență către: investirea în copilăria timpurie, îngrijirea sănătății, educație de calitate, precum și în îngrijirea bazată pe serviciile din comunitate și serviciile de reabilitare; sprijinirea familiilor și persoanelor care îngrijesc copii, astfel încât, să se asigure condițiile de bază necesare acestora și stabilitatea familiei. În acest sens, PSD gândește dezvoltarea sectorului economiei sociale ca un partener important al autorităților publice pentru furnizarea de servicii sociale de calitate cu costuri economice reduse.
Și în educație va crește numărul de salariați, în special ca urmare a construcției de noi creșe şi grădiniţe (2.500 ca număr) de către stat, cu prioritate în zonele în care spiritul antreprenorial este mai puțin dezvoltat și în zone izolate.

Familiile vor fi încurajate să aibă si sa crească cât mai mulți copii prin acordarea a 1.600 lei/ an pentru fiecare copil. Aceasta sumă se va acorda familiilor cu venituri lunare mai mici de 5.000 lei/luna. Pentru familiile cu venituri lunare cuprinse intre 5.000 si 10.000 lei suma pentru fiecare copil scade la 1.200 lei/an. În ambele situații insa, vor putea beneficia de acești bani doar copiii ale căror absente nemotivate nu depășesc 10% din totalul orelor de curs.
PSD încurajează astfel creșterea nivelului de educație al tinerilor și totodată reducerea abandonului școlar în rândul celor care astăzi, în principal din motive financiare, se afla în aceasta situație. Și mobilitatea salariaților este încurajată prin programul de guvernare, aceasta și pentru că în prezent în România există peste 16.000 de locuri de muncă disponibile în zone în care șomajul este redus și deci, forța de muncă disponibilă puțină. Prin susținerea a 75% din cheltuielile aferente chiriei și plății utilităților, dar nu mai mult de 23 900 lei/ lună pentru salariații care își găsesc un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km față de domiciliul lor, ne propunem nu doar să ocupăm locurile de muncă disponibile în prezent, dar și să reducă dependența populației de anumite zone geografice. Salariații care vor beneficia de această reducere vor fi cei ale căror venituri familiale lunare sunt mai mici de 5.000 lei.

Material electoral realizat la comanda PSD Călărași
de către Pîrloagă Marian Dorin I.I.
cod mandatar financiar 41190008