PSD Călărași: deputatul Coarnă insistă pentru recuperarea prejudiciilor mari și denunță faptele. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Deputatul PSD Călărași Coarnă Dumitru și-a descris astăzi la Conferința de presă de la sediul partidului faptul că încearcă să țină pasul și să fie aproape de cetățeni, de problemele acestora astăzi după ce a avut 8 audiențe. El a arătat receptivitatea la una dintre audiențe unde i s-a prezentat că parlamentarii trebuie să se ocupe nu numai de făptuitori ci și de partea vătămată.  Aceasta partea vătămată a fost neglijată spune Coarnă și va trebui să avem și acțiuni reparatorii de introdus prin legile noastre. 

Coarnă a prezentat un buletin de analiză al apei de la Radovanu potrivit căruia apa de la robinet nu este potabilă. În plângerea penală s-a indicat ca pericol social drept punerea în pericol a sănătății publice. Privind plângerea asupra faptei de la Căscioarele Coarnă a indicat că are contractele și că urmează să recupereze prejudiciul cauzat de neplata unui prejudiciu mare. Coarnă a spus că se vor face verificări asupra lucrărilor efectuate acolo fictiv, contravaloarea acestora fiind scăzute nelegal din suma datorată cu titlu de redevență. În parlament s-au continuat discuțiile în proiectul de lege privind organizarea și funcționarea Poliției Judiciare. Coarnă și-a declarat bucuria că oamenii sunt mulțumiți de dialogul, consultul și sprijinul moral,ce a venit de la parlamentari, chiar dacă de multe ori solicitările acestora sunt redirecționate către Instituțiile abilitate. 

Nemulțumirile populației vizavi de înghețarea pensiilor și salariilor au fost preluate de deputatul călărășean, care a participat la 2 acțiuni de protest ale sindicatelor. Coarnă și-a descris preocupările și orientate asupra evaziunii create în zona contractelor individuale de muncă dând exemple…Dacă deputatul și-a manifestat grija față de sănătatea populației afectate de consumul unei ape nepotabile, redacția noastră l-a informat și despre apa din alte localități care nu se poate consuma dar mai ales despre pericolul creat de groapa de gunoi de la Ulmeni unde Primăria Capitalei care a adus acolo gunoiul refuză să îl recicleze la gropi autorizate. Coarnă a spus că și aceste informații vor fi exploatate pe viitor.

Cel mai important sunt recuperarea prejudiciilor create în județ, acolo unde domnia sa a identificat…Faptele au fost documentate și sunt în cercetare, dar sunt interese în acele dosare. Privind calitatea apei, subiectul va fi comunicat și prefectului și DSP. Măsurile pentru protejarea populației trebuie imediat impuse…Banii sunt încasați pentru ca să aflăm ca acele instalații sunt funcționale. Fiecare dintre noi va răspunde de faptele sale. Oamenii au fost informați, nu ne jucăm cu sănătatea publică – asta este părerea mea a încheiat Dumitru Coarnă.