PSD Călărași a fost gazda întâlnirii zonale a OPSD Muntenia Sud-Est. Iată ce s-a discutat…

You must need to login..!

Embed Code

Astăzi, 26 Septembrie, PSD Călărași a fost gazda întâlnirii zonale a OPSD Muntenia Sud-Est, un eveniment a cărui organizare ne onorează. Social democrații au discutat, alături de reprezentanții organizației de pensionari, aspecte ce țin de interesul celor peste 60.000 de seniori ai Călărașiului și nu numai, precum evoluția pozitivă a punctului de pensie, creșterea economică ce a permis alocarea acestor majorări, dar și perspective economice pentru perioada următoare.


Astfel de întâlniri sunt extrem de importante pentru toți cei care susțin cauza social-democrată și pentru toți cei care susțin măsurile pe care Guvernul României le-a luat în ultimii doi ani pentru pensionari.
PSD Călărași va continua în această perioadă să organizeze evenimente premergătoare Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, un bun prilej pentru a ne arăta respectul nostru pentru toți cei care și-au făcut datoria față de țară și societate, cărora le suntem acum la rândul nostru datori să facem totul pentru ei, pentru a le asigura zile ușoare și un trai decent.

Prilejul întîlnirii social democraților din județele apropiate Călărașiului a fost unul de bucurie. Încă o dată ei și-au dat seama că sunt uniți și nimic nu-i poate dezbina. În cadrul discuțiilor libere, mai mulți seniori ai partidului au discutat amintind despre tăierile de salarii făcute de liberali în 2010-2011, despre tăierile pensiilor, alocațiilor și disponibilizările care au distrus viața multor familii, în condițiile unei crize care nu exista.

S-a vorbit despre legislația actuală și lucrurile bune realizate de social democrați care au crescut punctul de pensie de la cca 800 lei/ 2016 la 1300 lei astăzi. Ei au amintit de toate proiectele guvernului PSD pentru oameni, începînd de la scoaterea din noroaie a majorității satelor, realizarea asfaltării, a proiectelor de moderinzare, de realizare a autostrăzilor, iluminatului, canalizării la sate, reabilitare a majorității instituțiilor de învățământ pe banii guvernului. Nimic nu-i poate împiedica pe social democrați să își continue proiectele pentru romîni, pentru că aceștia au încredere în ei – se arată în mesajul lor.

Social democrații au socializat pe diferite aspecte ale politicii romînești, condamnând pe liberalii care au distrus România, și care în condițiile campaniei electorale promit alte tăieri de pensii și salarii, o altă lege a pensiilor și salariilor. Roxana Natalia Pațurcă a avut unul dintre cele mai energice discursuri, care a mobilizat întreaga sală ce au apreciat-o în ropote de aplauze. Ea a descris cum au umilit liberalii pe romîni, condițiile în care guvernul Cioloș se împrumuta pentru plata pensiilor și a garantat plata pensiilor arătînd în cifre creșterile anuale ale economiei. 

PSD a demonstrat încă o dată că dialogul îi caracterizează, din sală mai mulți membri de partid octogenari luînd cuvântul și cerând conducerii de partid o mai mare implicare pentru a destructura mizeriile pe care politicienii din opoziție le fac. După adunare, social democrații au socializat la restaurantul Hestia.