Prof. Ichim Ionela a descris proiectul Împreună dăruim bucurie. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Prof. Ionela  Ichim a prezentat proiectul Dăruim speranță, dăruim viitor copiilor care încep anul școlar – a acțiune a OFSD prin care s-a oferit copiilor cu stare materială precară un ghiozdan cu rechizite. Ea a descris proiectul Restart Biblioteca Județeană ca venind în ajutorul profesorilor de lb. română prin prisma rezultatelor de la Bacalaureat și la Evaluarea Națională. A vorbit despre necesitatea de a citi pentru copii și diversitatea educației. Biblioteca nu este un muzeu ci un loc unde se pot face teme. Lectura suplimentară  se impune pentru a stimula pe copii. Se vor da teme titluri după care se va aloca un timp de studiu și se va face o evaluare a elevului. 

22 localități rurale din județ nu au biblioteci, nu există personal. Este motivul pentru care se vor căuta soluții comune cu primarii din județ. prof Ichim a vorbit despre dotarea cu carte și de educația de acasă urmând exemplul părinților. Educația începe în familie, acolo se formează dorința copilului pentru a descoperi cartea. S-au descris viitoare activități pentru ca Biblioteca Județeană să fie nu un loc de pelerinaj ci de educație. 

OFSD Călărași a desfășurat proiectul Împreună dăruim bucurie cu sprijinul președintelui Iliuță, un maraton de 3 zile în 25 localități peste 400 pachete rechizite și ghiozdane în 1100 km parcurși. Recunoștința a venit sub formă de zâmbet, emoții de la copii și părinți mai ales la familiile cu mulți copii fiind o gură de aer pentru cei ce vor să învețe carte.