Procurorii D.I.I.C.O.T. descoperă o grădină unde se cultiva canabis…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

La data de 09.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

S-a stabilit că în perioada mai – octombrie 2023, inculpatul a înfiinţat o cultură outdoor de canabis, în scopul comercializării, în grădina imobilului de domiciliu.

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate în 09.10.2023 a fost descoperită  și ridicată cantitatea totală de 6 kilograme masă vegetală  de canabis compusă din 3,8 kilograme  muguri de canabis păstraţi în 15 borcane, resturi vegetale şi frunze puse la uscat în cutii din plastic, mai multe fragmente de plantă canabis, o plantă canabis verde plantată într-un ghiveci , o cantitate de cristal, 3 grindere, sumele de 1.600 euro,  700 lei și 310 USD.

La  aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Arad.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Arad. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.