Primarul PNL Drăgulin sfidează vizita ministrului turismului și alocarea de bani pentru proiectele mun. Călărași. PSD își onorează promisiunile…

You must need to login..!

Embed Code

Iulian Iacomi: Dragi prieteni, Municipiul Călărași a fost condus din punct de vedere administrativ de mulți ani de către o administrație liberală, lipsită de preocupare pentru dezvoltarea localității, inclusiv din punct de vedere turistic. PSD a constatat că este nevoie de un port turistic de agrement în Călărași. Ca întotdeauna Guvernul României s-a ținut de promisiuni și a adus bani și în județul nostru. Astăzi a venit rândul finanțării proiectului de pe malul Borcei. Nu s-a uitat nici de proiectul pasajului de la Drajna. Pasajul de la Drajna prinde contur, și sper ca undeva prin decembrie să se intre în etapa de licitație proiectare plus execuție efectivă a lucrării. Trebuie să mulțumim doamnei prim ministru Viorica Dăncilă pentru că tot ce a promis,  a realizat pentru județul nostru.

Ministrul turismului Bogdan Trif: Este o investiție importantă de 52 milioane lei din partea Guvernului. O investiție pe o perioadă de 45 luni, pentru care PSD a stabilit că este necesară la Călărași în vederea punerii în valoare a potențialului turistic al Dunării, creării de locuri de muncă și oportunități de dezvoltare. Este un concept integrat de turism pentru români prevăzut de Programul de guvernare, pe care îl respectăm 100% privind alocarea fondurilor de investiții. Nu este singurul proiect, a spus ministrul descriind și despre alte proiecte din țară. Am simplificat foarte mult legislația, iar autoritățile își pot prevedea în buget sumele de bani necesare acestor investiții. Am venit și în sprijinul mediului privat, și avem cea mai mică fiscalitate în sectorul turistic. Vorbim de reducerea TVA dar și de acordarea de vouchere de vacanță de 1250 lei / persoană. Investițiile din sectorul turistic au crescut și în România se construiesc 25 de hoteluri. Sunt fapte în urma măsurilor luate de Guvern, lucru pe care îl dorim să îl facem și în Călărași.Trebuie amintită insistența președintelui Iulian Iacomi și deputatului Sorin Vrăjitoru, de la care am primit aproape în fiecare zi mesaje, vizite, cu care am avut întîlniri și care au prezentat importanța investiției pentru dezvoltarea municipiului, a județului Călărași, uitat de administrațiile liberale care l-au condus atît timp defectuos – a precizat ministrul Turismului.

Sorin Vrăjitoru: Ceea ce se prezenta drept utopie, proiectul prezentat cîndva de mine consilierilor județeni, cărora le mulțumesc… proiectul pentru realizarea unui parc turistic a devenit azi realitate. Guvernul României au crezut în noi și în potențialul acestei zone și au finanțat această investiție majoră. Este ceam mai mare investiție guvernamentală venită în Călărași după Revoluție până astăzi, o investiție care vine de la un guvern PSD preocupat de dezvoltare și prosperitatea cetățenilor. Nu este numai meritul nostru ci și al echipei de la Consiliul Județean care au documentat acest proiect, a fost un volum imens de muncă din partea acestora și vreau să le mulțumesc. Investițiile guvernului nu se opresc aici. Chiar azi Direcția de Drumuri de la Constanța și firma care efectuează studiul de fezabilitate, execută lucrări de măsurare a detaliilor tehnice din proiect pe teren, pentru a stabili concret locația construirii. Se fac prospecțiuni de sol și lucrările preliminare proiectării și execuției. O dovadă că noi, PSD suntem oameni de fapte și nu de vorbe…

Guvernul României s-a gîndit nu numai la cheltuirea de bani pentru construirea acestui port turistic de agrement ci la utilitatea acestuia destinată și comunității din Călărași – a declarat ministrul. Este vorba de parteneriate, de crearea de locuri de muncă, de oportunități de afaceri. Locația este înconjurată de terenuri private. Bineînțeles că se vor construi restaurante, pensiuni care vor genera profit și vor asigura locuri de muncă. Aveți în Călărași un potențial uriaș pe agricultură și turism. Autoritîțile locale au neglijat de foarte mult timp potențialul oferit de Dunăre, un potențial pus în valoare de alte țări U.E., iar noi acum ne dorim să îndreptăm aceste lucruri și să contribuim la dezvoltarea zonei.

Primarul PNL Daniel Drăgulin nu s-a arătat interesat de dezvoltarea zonei și finanțarea investițiilor de către PSD. Toate autoritățile publice locale au primit invitația de a participa la întîlnire, dar Primăria Călărași nu a trimis nici măcar un delegat. Acestea spun multe despre interesul primarului, a conducerii Primăriei Călărași, pentru dezvoltarea municipiului. Am trecut însă peste acestea, pentru că banii necesari finanțării sunt pentru comunitate, pentru prosperitatea ei și nu a primarului. Nu ne interesează orientarea politică a unui primar ci să facem lucruri bune pentru comunitate, așa cum am demonstrat că putem în țară și vom arîta și în Călărași. Suntem oameni de fapte și nu de vorbe, de promisiuni a declarat liderul PSD Iulian Iacomi. Pentru că prin munca noastră răsplătim încrederea pe care cetățenii ne-au acordat-o la vot.