Primarul Nelu Tatu continuă lucrările de asfaltare în com. Vâlcelele. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Rețeta succesului modernizării com. Vâlcelele este munca, implicarea primarului, a consilierilor locali în realizarea de proiecte pentru localitate. Importante pentru noi sunt discuțiile cu cetățenii consultarea publică. Oamenii stabilesc prioritățile pe care noi trebuie să le urmăm, iar noi le respectăm deciziile – ne explică primarul Nelu Tatu. Îl găsim în mijlocul campaniei de recoltare a lucernei și cerealelor preocupat de respectarea stadiului proiectelor, care trebuiesc terminate așa cum și-a propus la termen. În timp ce fermierii adună fânul, primarul controlează lucrările de asfaltare a drumurilor din localitate. Este vorba de o lucrare pe 6 km de străzi prin PNDL II. Un alt proiect ese depus de Primărie prin GAL pentru un teren de sport și joacă pentru copii în curtea școlii. Un alt proiect este reabilitarea Căminului Cultural. Nelu Tatu: Am finalizat lucrările de apă curentă în Vâlcelele și Floroaica și fiecare locuință este racordată la rețeaua de apă. Avem 15 km de canalizare efectuate și depunem un proiect de extindere a acesteia. Iluminatul public este modern cu lămpi cu LED ce reduc cu 30% consumul de energie electrică. Ne preocupă manifestările creștin ortodoxe, respectăm tradiția și zilele noastre sfinte, dar muncim pentru comunitate. Școala și biserica sunt pilonii de bază ai comunității noastre și am reparat anul trecut acoperișul bisericilor din Floroaica și Vâlcelele. Acoperișurile sunt noi, ne-au costat peste 2 miliarde. Am schimbat și structura de rezistență a clădirilor cu centură de siguranță, lemn. Clădirile le-am învelit cu tablă de cupru groasă de 3 mm. Din 1996 m-a preocupat echipa de fotbal. Eram dornici să avem o echipă și ne menținem între primii 10 din Liga a IV-a. Ne preocupă în acest an să asigurăm corect Zilele comunei. Anul trecut am fost restricționați de pericolul pestei porcine. Acum doresc participarea firmelor din localitate, odată cu un târg de utilaje agricole vom organiza și zilele comunei.

 

Primarul ne-a prezentat pe teren stadiul lucrărilor. Se vor realiza spații de parcare în fața bisericii: Ne-a ajutat Consiliul județean dar am contribuit și noi cu bani pentru a repara biserica. Ne bucurăm de prestația unor preoți devotați bisericii care respectă tradițiile locale, spun localnicii. Educația creștină se transmite din tată în fiu, dintr-o familie în alta. Oamenii laudă pe primarul actual care este aproape de oameni. Au încredere în Nelu Tatu și în echipa sa. Tinerii sunt o preocupare continuă a primarului, care investește în modernizarea comunei pentru a le asigura condiții optime. Peste 15 km vor fi asfaltați în acest an în Vâlcelele. Ni se prezintă drumul de racordare a terenurilor agricole cu societățile comerciale sau gospodăriile ori fermele din localitate. Sunt 3 străzi care se realizează acum în Vâlcelele și 3 în Floroaica. Acum se lucrează la str. Sf Dimitrie, continuam cu Nicolae Grigorescu, Libertății. Ne mutăm apoi în Floroaica. Zilnic suntem inspectați și ne consultăm cu primarul. Lucrarea o vom realiza în termen scurt – ne spune dirigintele de șantier, găsit la fața locului verificând trasarea terenului.

 

Nelu TatuAvem în apropriere un Azil de batrâni, pentru 50 persoane. Vom crea loc de muncă pentru 20 infirmiere din localitate. Clădirea a fost realizată sub proiectul și cu investiția Consiliului Județean prin grija dlui Vasile Iliuță. Clădirea se degrada, am predat-o CJ care acum îi dă o utilitate. Ne preocupă de viitorul bătrânilor noștri pentru a-i îngriji și alimenta corect. Vrem să lăsăm ceva în urmă…a spus în încheiere Nelu Tatu enumerând cu respect contribuția tuturor primarilor care au creat lucruri bune pentru oamenii din Vâlcelele.