Primarul Marius Dulce despre activitățile de plantat arbuști după furtuna dezastruoasă. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Primăria Călărași continuă campania de plantare a arbuștilor în mun. Călărași. Peste 350 arbori au fost distruși/ puși la pământ după furtuna care a făcut prăpăd cu rafale de vânt de cca. 120 km./ oră. Nici acum după două săptămâni nu s-au curățat în totalitate urmările furtunii,  arborii și vegetația distrusă.Primăria Călărași a continuat însă de astăzi 12,12.2023 plantarea a 610 arbuști. S-a început în parcul Dumbrava, unde prin sponsorizarea Sofidel și participarea clasei a V- a B de la liceul Mihai Eminescu s-au plantat 60 arbuști.
 VIDEO
Speciile suntornamentale ne arată viceprimarul Liviu Coman, inginer silvicultură. A exemplificat cu speciile mesteacăn, arborele lui Iuda, Paulownia, Clocotiș, molizi, ienupăr, etc. Sunt specii de înălțime medie care rezistă la furtuni, secată și prezintă flori o perioadă a anului.Primăria Călărași a mobilizat prin ing. Nedelcu Ninel și ing. Stoian Valentin, Serviciul Spații verzi din subordine. De remarcat cumpăratea unui buldoexcavator nou prevăzut cu burghiu pentru plantarea/ forajul gropilor de plantare a arbuștilor.
Cu alte cuvinte Primăria face eforturi pentru a se asigura un oraș verde. Totul se realizează în condițiile unui deficit de personal la Serv Spații Verzi, blocarea angajării pe funcțiile vacante și în continuare pe anul 2023. Sărăcia se resimte și la nivel salarial raportat la nivelul mare de muncă pe cele 120 hectare spații verzi ale mun. Călărași.