Primarul Marius Dulce a prezentat prioritățile de dezvoltare ale mun. Călărași pentru 2023. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

În cadrul unei conferinţe de presă primarul Marius Dulce a prezentat prioritățile de dezvoltare ale mun. Călărași pentru 2023, în contextul aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli.
Dulce a arătat că implementarea proiectelor cu finanţare europeană până la 31 decembrie constituie un obiectiv major pe care trebuie să-l atingem, utilizând toate resursele de care dispunem. Nu ne permitem luxul să pierdem bani europeni pentru modernizarea reală a Călăraşiului. Din acest motiv, sumele împrumutate sunt necesare pentru asigurarea derulării fără sincope a proiectelor.
În cadrul POR 2014-2020 avem în implementare 20 de proiecte, cu o valoare de peste 186 de milioane de lei.  Prin PNRR, am iniţiat până acum, împreună cu colegii mei, nu mai puţin de 18 proiecte cu o valoare totală de 193.729.313,95 lei (TVA inclus). 10 dintre ele, cu o valoare cumulată de 127.181.998,70 lei (TVA inclus) se află în curs de implementare…a arătat în expunerea sa primarul Marius Dulce.
Pe  finanțare de la Administraţia Fondului de Mediu avem 5 proiecte, în sumă totală de 21.668.887 lei (TVA inclus), 2 dintre ele fiind în curs de implementare (cu o valoare de 5.621.636,74 lei, TVA inclus).
Prin intermediul PNI Anghel Saligny, program finanţat din fonduri guvernamentale, PMC are în portofoliu 5 proiecte aprobate, în valoare de 43 de milioane de lei, urmând ca în perioada următoare să semnăm şi contractele de finanţare. Printre acestea figurează şi proiectele vizând asfaltarea străzilor din cartierele Măgureni şi respectiv Mircea Vodă. Cu privire la aceste două obiective precizez că vom demara lucrările în martie (dacă şi timpul ne va permite) utilizând în primă fază fonduri de la bugetul local. În total sunt 12 km de străzi pe care le vom asfalta până în 2024…a spus primarul Marius Dulce. 
Suntem cu ochii pe viitoarele oportunităţile de finanţare din cadrul POR 2021-2027, respectiv din PNRR.  În plus, continuăm acţiunile de modernizare a cartierelor, construind noi locuri joacă şi parcări de reşedinţă, cu ajutorul resurselor proprii, de la bugetul local. Salut şi pe această cale prezenţa domnului Sorin Vrăjitoru, secretar de stat din aparatul propriu al vicepremierului Sorin Grindeanu, care a prezentat ultimele noutăţi legate de pasajul de la Drajna dar şi intenţia CNAIR de a demara lucrările la pasajul rutier de la Lehliu Gară, proiect susţinut şi de Consiliul Judeţean şi Primăria oraşului Lehliu Gară.
Continuăm modernizarea reală a Călăraşiului! – a arătat primarul Marius Dulce în cadrul conferinței de presă de la Primăria mun. Călărași.