Primar Gheorghiță Cărtușanu/Comuna Fundeni: Săptămăna viitoare începem lucrările la gaze. Școala nr. 1 o finalizăm în august…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Vizita noastră în com. Fundeni astăzi 22 mai l-a găsit pe primarul PSD Gheorghiță Cărtușanu, într-o ședință cu reprezentanții TransGaz. Săptămâna viitoare vor începe lucrările de introducere a rețelei de gaze pe cca. 7 km. străzi principale dar și secundare. Lucrarea vine în întâmpinarea a sute de cetățeni care și-au construit aici la noi, în Fundeni aproape de București case, vine în întâmpinarea Instituțiilor cărora le vo asigura încălzirea și apă caldă cu această rețea.

Progresul lucrărilor la Școala generală nr 1 este considerabil. Dacă în urmă cu 3 luni construcția era realizată în proporție de cca. 40% astăzi se lucrează la interioare, fiind realizat cca 90%.Sălile noi, mari, spațioase așteaptă să fie folosite odată cu începerea noului an școlar. Avem spații suficiente pentru a putea permite învățământ în condiții de siguranță medicală, fără a afecta elevii cu coronavirus. Școala nouă are o sală de sport spațioasă, grupuri sociale și instalații noi. În curtea școlii vom realiza miniterenuri de sport. Ambiția mea este și modernizarea clădirii grădiniței din curtea acestei școli afirmă primarul Gheorghiță Cărtușanu, indicând volumul mare de lucrări dar mai ales procedura obținerii finanțării din septembrie 2017.

Nici celelalte proiecte nu au stagnat. Se finalizează corpul nr 1 al Dispensarului Uman, acum lucrându-se la izolarea termică. De luna următoare vom trece la lucrări pentru corpul nr 2 al acestui dispensar unde va funcționa un cabinet medical.Finanțarea lucrărilor am obținut-o în luna noiembrie 2017 și estimăm că în acest an vom oferi un dispensar modern, cu cabinete spațioase cetățenilor. Aceasta va asigura pe lângă serviciile medicale de specialitate ale unor medici cu expertiză, starea sănătății populației. Este un lucru foarte important pe care l-am promis cetățenilor și pe care îl voi onora în acest mandat.

Modernizarea străzilor și drumurilor locale, modernizarea infrastructurii rutiere a cunoscut o dinmică permanentă. Mai avem de finalizat 2 străzi în acest an, fiind primii care am început lucrările de asfaltare și pregătire a terenului pentru asfaltare dintre primăriile din județ. Un proiect important este cel de extindere și reabilitare sediu primărie dar și de extindere a sistemului de iluminat public stradal, astfel încât toate străzile să fie iluminate. Siguranța cetățeanului va fi sporită prin extinderea și modernizarea rețelei locale de securitate și supraveghere video. Privind sănătatea populației, un lucru important care concură la aceasta este realizarea de utilitîți de care să se bucure toți cetățenii. Am venit în întâmpinarea lor cu un proiect important, anume de înființare a unui sistem de canalizare cu stație de epurare dar și de extindere a sistemului de alimentare cu apă – spune primarul Gheorghiță Cărtușanu.

Împreună cu cetățenii, prin discuții cu aceștia dorim să implementăm un proiect important, care vizează îmbunătățirea calității mediului prin spații verzi create în comună. Împreună cu consilierii am discutat și sper să reușim să înființăm un parc prevăzut cu mult arboret, covor verde, spații de odihnă și recreere, amplasarea de mobilier stradal. Avem peste 134 proiecte depuse și aprobate ca și hotărâri de consiliu local…Vedeți dumneavoastră…noi tot ceea ce facem o facem pentru cetățean. O facem pentru ei și pentru viitorul copiilor noștri, care merită să se dezvolte armonios și să trăiască în condiții moderne. Avem datoria aceasta, de a lăsa ceva în urma noastră…a încheiat Gheorghiță Cărtușanu.