Președintele Vasile Iliuță a acordat diplome unor jurnaliști, de Ziua Presei libere. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași este primul președinte care a respectat astăzi activitatea unor jurnaliști vizavi de modul în care aceștia se implică, prezentând laudativ sau critic activitatea sa, a echipei pe care o conduce. Ziua Presei libere are multe semnificații pentru ceea ce ar trebui să însemne presa într-o societate democratică. Iliuță a apreciat rolul critic al câtorva jurnaliști, în irma cărora a remediat deficiențele semnalate public. A descris câte puțin din activitatea unora, debutul în presă.

Din luările de cuvânt ale celor care au primit diplome s-au remarcat și aspecte nedorite. Astfel doar un cameraman a recunoscut că provine din zootehnie, deși presa cunoaște și alți absolvenți a doar 12 clase pe la Liceul  Agricol din Călărași sau Dragalina – fără a reuși să își ia diploma de bacalaureat. Rămâne trist ca un așa zis jurnalist să aprecieze greutatea cutiei primite cadou și numărul de așa zise trusturi de presă locale ori centrale. Nu facem referință la materialele copy-paste prin care unii vor să demonstreze calitatea de jurnalist și nici concurența neloială prin furtul fotografiilor, filmelor ori conținutului text furate și facturate la beneficiari comuni.

Am subliniat faptul că nu jurnaliștii trebuie să se aprecieze și am arătat rolul publicului cititor care evaluează prin comentarii materialele de presă. Totodată un rol formator, informativ îl au echipele de promovare din instituții, cei care demonstrează profesionalism în această meserie.