PREMIERĂ în istoria Bisericii Ortodoxe Române. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis ca anul 2023 să fie și ”Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”. Grupul Psaltic Tronos, dirijat și înființat de către arhidiaconul Mihail Bucă, a lansat Imnul Psalților la Catedrala Națională a României. proiectul audio. Interpreții sunt membrii Grupului Tronos,  iar locul unde se putea cânta cel mai bine Imnul psalților, dedicat anului cântăreților nu putea fi altul decât  Catedrala Națională.

Mihail Bucă arată că  trăim Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești, așa cum a fost el desemnat, să cântăm Imnul psalților sub una dintre bolțile Catedralei, adică sub Turla Pantocrator, care este cea mai înaltă turlă de rugăciune sau, cum o numește Părintele Patriarh, „turnul de rugăciune”, de unde se înață rugile către Dumnezeu.

Evenimentul de  Ziua Unirii Principatelor Române, a fost o oportunitate de a se așeza în forma unui cerc, ca simbolul al unirii poporului român și a unirii în rugăciune pentru a înălța,  din Catedrala Mântuirii Neamului, mulțumiri sub formă de cântare lui Dumnezeu.