Poliție politică la Ecoaqua? Consilierul Dumbravă cere restituirea banilor pentru coeficientul de repartiție. Directorul Grama și președintele Iliuță răspund. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Consilierul județean PRO România, Virgil Dumbravă a avut astăzi 29 martie 3 interpelări în cadrul ședinței de Consiliu Județean.

  1. 1. El l-a felicitat pe președintele Iliuță și pe Bogdan Mihai pentru acțiunea de donare de sânge. A întrebat dacă sângele de la cei vaccinați COVID a ajuns la cei nevaccinați COVID. 
  2. 2. L-a felicitat pe directorul Ecoaqua pentru inițiativa de a anula acel coeficient de repartiție de pe facturile celor ce locuiesc la blocuri. El a indicat că prin anularea platei acelui coeficient, Grama a anulat o decizie a directorului general de la Ecoaqua. Această decizie nu are nici o bază legală fără o hotărîre de Consiliu local sau județean – a arătat Dumbravă. Pe cale de consecință existența pe facturi până acum a acestor coeficienți a fost nelegală. În aceste condiții Dumbravă a cerut conducerii Ecoaqua ca timp de 10 ani înainte să fie restituite sumele reținute nelegal către platnici. 
  3. 3. Dumbravă a arătat că are impresia că Grama ar institui acțiuni de Poliție Politică. Aceasta a atras râsete în rândul doamnelor social democrate din conducerea unor deconcentrate – prezente în sală. Dumbravă a arătat că în urma solicitărilor sale pentru reducerea pierderilor și a prețurilor și printr-o acțiune de poliție politică i s-au trimis oameni de la Ecoaqua acasă să îl verifice – fără a i se prezenta vreo legitimație. S-a arătat indignat că în urma controlului a fost trecut la sistemul de plată paușal. A indicat lipsa bazei legale pentru trecerea la acest sistem de plată și aceasta constituie abuz în serviciu. A cerut baza legală pentru acest demers și a arătat că va acționa în Instanță.

Grama acele controale s-au executat cu echipe legal consstituite la nivelul Ecoaqua pentru a verifica în fiecare apartament un index corect, pentru a factura corect fără acel coeficient de repartiție. A arătat că nu a primit echipa în apartament, fapt care a fost contrazis de consilier. Grama a indicat că doamna Dumbravă a gonit pe oamenii veniți în control. Chiar și așa aceștia au constatat că contorul de la baie era spart și avea colierul rupt. Grama a arătat că poate pune la dispoziție pozele apometrelor. Dumbravă a indicat repetat că Grama minte indicând că există un proces verbal care infirmă. Grama a indicat că a trecut la plată în sistem deplată paușal și câinele consilierului. El a indicat că montarea apometrelor cu telecitire fac corelare corectă cu contorul general. Legalitatea deciziilor se face printr-un Consiliu de Administrație care aprobă regulameente și proceduri. Grama a dat exemplu celor care nu transmit indexul în perioada planificată și care sunt trecuți la paușal dar au posibilitatea de a declara la operator pentru a se face reglajul pe oc al sumelor plătite. S-a indicat buna credință pentru a se factura corect cantitățile de apă consumate. 

Dumbravă a indicat dezinformări nerușinate și că el poate prezenta un proces verbal privind starea contorului. A arătat că nu există prevederi legale pentru a se trece la paușal. A arătat că consilierii sunt sfidați și nu li se dau răspunsurile. A indicat abuzul în serviciu pentru ca prin hotărâre a directorului general să poată această hotărâre.

Vasile Iliuță a arătat analiza posibiloităților de a nu se mai plăti acel coeficient de repartiție prin analiza tuturor precizărilor legale. Corecția efectuată s-a putut opera. Prin legislația în vigoare se poate factura paușal. Apometrele de pe scară corespund cu +10% cu paușal. Iliuță a indicat că vina o poartă cei care 30 de ani înainte de numirea lui Grama poartă răspunderea și vinovăția plăților nelegale, acum acest lucru fiind remediat. Deciziile au fost luate pentru a se respecta bunii platnici. S-au făcut aprecieri asupra bunei credințe a consilierului.